Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Ciderjäsning och sedan?

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Ciderjäsning och sedan?

Re: Ciderjäsning och sedan?

av cissiny » fre dec 09, 2016 16:33

Om du vill ha sötma och kolsyra så har du två val:

1. Söta med icke jäsbart sötningsmedel, t ex laktos eller stevia. Kolsyrejäs sedan på flaska.
2. Kolsyra på något annat sätt - Corneliusfat eller i nödfall SodaStreamer (har inte provat min ännu, vet inte hur bra det blir). Om du kolsyrar på annat sätt än flaskjäsning så får du jässtoppa innan du sötar upp cidern.

Min egen cider är inte kolsyrad, jag jässtoppar eftersom jag inte kan/vill söta med annat än socker.

Lycka till!

Ciderjäsning och sedan?

av yamaha00 » tor dec 08, 2016 16:45

Nu har min cider jäst till 1,004 och pluppar bara ngn gång i timmen. Ingen sötma finns.

Så, hur gör jag nu?

Jag vill ha lite sötare cider och lite kolsyra. Har inget corneliusfat men massor av flaskor.

Upp