av cissiny » fre dec 09, 2016 16:33
Om du vill ha sötma och kolsyra så har du två val:
1. Söta med icke jäsbart sötningsmedel, t ex laktos eller stevia. Kolsyrejäs sedan på flaska.
2. Kolsyra på något annat sätt - Corneliusfat eller i nödfall SodaStreamer (har inte provat min ännu, vet inte hur bra det blir). Om du kolsyrar på annat sätt än flaskjäsning så får du jässtoppa innan du sötar upp cidern.
Min egen cider är inte kolsyrad, jag jässtoppar eftersom jag inte kan/vill söta med annat än socker.
Lycka till!
Om du vill ha sötma [i]och[/i] kolsyra så har du två val:
1. Söta med icke jäsbart sötningsmedel, t ex laktos eller stevia. Kolsyrejäs sedan på flaska.
2. Kolsyra på något annat sätt - Corneliusfat eller i nödfall SodaStreamer (har inte provat min ännu, vet inte hur bra det blir). Om du kolsyrar på annat sätt än flaskjäsning så får du jässtoppa innan du sötar upp cidern.
Min egen cider är inte kolsyrad, jag jässtoppar eftersom jag inte kan/vill söta med annat än socker.
Lycka till!