av cissiny » ons nov 30, 2016 9:16
Häxbryggaren skrev:Testade safe cider jäst själv. Vet inte resultatet ännu men snabbt jäste den 60 OE på drygt en vecka vid 12 plusgrader. Glasen är minst lika viktiga som drycken
Hur torr blev din cider? Eftersötade du? Flaskjäsning för kolsyra?
Jag har köpt hem safcider men inte testat än men hört mycket gott om den jästen!
Jag tål ju inte annat sötningsmedel än vanligt socker, så jag jässtoppar och eftersötar. Brukar hamna på 1010-1015, både på vanlig äppelcider och bärcider, glöggen (på äppelcider) är lite sötare, ca 1020. Den står med kryddor nu, doftar himmelskt och smakar helt ok men får dra lite till. Om jag vill ha kolsyra så ska jag testa SodaStreamer, Rusta sålde ut för 49:- så jag köpte två enbart för att testa att kolsyra cider. Har inte blivit färdig till det än, testar ev att kolsyra mitt starka bärvin som får jäsa ut till ca 18%. Tänkte ha det till nyår
[quote="Häxbryggaren"]Testade safe cider jäst själv. Vet inte resultatet ännu men snabbt jäste den 60 OE på drygt en vecka vid 12 plusgrader. Glasen är minst lika viktiga som drycken :D Hur torr blev din cider? Eftersötade du? Flaskjäsning för kolsyra?[/quote]
Jag har köpt hem safcider men inte testat än men hört mycket gott om den jästen!
Jag tål ju inte annat sötningsmedel än vanligt socker, så jag jässtoppar och eftersötar. Brukar hamna på 1010-1015, både på vanlig äppelcider och bärcider, glöggen (på äppelcider) är lite sötare, ca 1020. Den står med kryddor nu, doftar himmelskt och smakar helt ok men får dra lite till. Om jag vill ha kolsyra så ska jag testa SodaStreamer, Rusta sålde ut för 49:- så jag köpte två enbart för att testa att kolsyra cider. Har inte blivit färdig till det än, testar ev att kolsyra mitt starka bärvin som får jäsa ut till ca 18%. Tänkte ha det till nyår :)