Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Äppelcider på Änglamarks ekologiska och champagnejäst

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Äppelcider på Änglamarks ekologiska och champagnejäst

Äppelcider på Änglamarks ekologiska och champagnejäst

av Bryssko » tor nov 10, 2016 21:54

Hej

Jag köpte mig 5 st Änglamarks ekologiska koncentrerade äpplejuice, spädde ut dem till 5 liter drickfärdig juice och tog oechslevärdet på juicen
Det blev 50 så jag tillsatte endast Lalvins EC-1118 Champagnejäst (ca 25kr/pkt) och lät det jäsa på gallonflaska5 av glas i 2,5 veckor.

Nu har jag tappat om cidern i enlitersflaskor och kolsyrat den med min "läskapparat"

Resultatet: En välsmakande, klar och torr cider på ca 6,25% som inte är så dum alls.

Både enkelt och gott

Edit: flyttade tråden från Mat & Dryck till Ciderforumet / moderator Cissi

Upp