av xaybiz » lör sep 01, 2012 18:45
Hej igen.
Nu tänkte jag riva upp denna tråden igen då jag läst lite i min nyinköpta edelmans vinbok.
Där finns ett kapitel om champagne och hur man kan kolsyra ett redan färdigt vitt vin med hjälp av vinsyra och bikarbonat.
Detta ska enligt boken INTE avge någon bottensats!
4,5g vinsyra och 6g bikarbonat per butelj (750ml antar jag). Sedan ska detta kolsyras direkt.
Min fråga lyder då, varför läser man inte mer om detta sättet att kolsyra till exempel cider etc???
Sätter det smaker? Något annat?
Mvh
Hej igen.
Nu tänkte jag riva upp denna tråden igen då jag läst lite i min nyinköpta edelmans vinbok.
Där finns ett kapitel om champagne och hur man kan kolsyra ett redan färdigt vitt vin med hjälp av vinsyra och bikarbonat.
Detta ska enligt boken INTE avge någon bottensats!
4,5g vinsyra och 6g bikarbonat per butelj (750ml antar jag). Sedan ska detta kolsyras direkt.
Min fråga lyder då, varför läser man inte mer om detta sättet att kolsyra till exempel cider etc???
Sätter det smaker? Något annat?
Mvh