av insu » tor okt 12, 2017 12:51
Har nu efter att ha läst på lite funderingar över min recept och funderar på att ändra lite:
10liter Glutenfri ALE:
- Glutenfri Havre, rostade i ugnen, ska stöpas 30min i hett vatten (ca 70-80 grader), sedan ska havret silas och vattnet användas för koket.
- Durra Sorghum sirap 1burk, koktid 60min
- Bitterhumle: East kent golding kottar 30g, koktid 60min
- Smakhumle: East Kent Golding kottar 6g, koktid 20min
- Aromhumle: Perle kottar 16g, koktid 5min
- Belgisk kandissirap, 100g för färg och smak, koktid 5min
- Maltodextrin, 50g för kropp och skum
- Jäst: Lalvin EC-1118 vinjäst 5 g
Så då har jag lagt till rostade havreflarn, kandissirap och maltodextrin. Vad tror ni om detta? Kommer det fungera bättre?
Skickat från min Nexus 6P via Tapatalk
[quote="insu"]Vad tror ni om denna recept?
10liter Glutenfri ALE:
- Durra Sorghum sirap 1burk, koktid 60min
http://maltmagnus.se/White-Sorghum-Syrup
- Bitterhumle: East kent golding kottar 30g, koktid 60min
http://shop.humle.se/humle/england/goldings/east-kent-golding-kottar-2016-100-g
- Smakhumle: East Kent Golding kottar 6g, koktid 20min
http://shop.humle.se/humle/england/goldings/east-kent-golding-kottar-2016-100-g
- Aromhumle: Perle kottar 16g, koktid 5min
http://shop.humle.se/humle/tyskland/perle/perle-kottar-2016-100-g
- Jäst: Lalvin EC-1118 vinjäst 5 g
http://shop.humle.se/jast/vinjast/torr/lalvin-ec-1118-vinjast-5-g
Btw räcker jästen eller ska man ha 2 paket?
Skickat från min Nexus 6P via Tapatalk[/quote]
Har nu efter att ha läst på lite funderingar över min recept och funderar på att ändra lite:
10liter Glutenfri ALE:
- Glutenfri Havre, rostade i ugnen, ska stöpas 30min i hett vatten (ca 70-80 grader), sedan ska havret silas och vattnet användas för koket.
- Durra Sorghum sirap 1burk, koktid 60min
- Bitterhumle: East kent golding kottar 30g, koktid 60min
- Smakhumle: East Kent Golding kottar 6g, koktid 20min
- Aromhumle: Perle kottar 16g, koktid 5min
- Belgisk kandissirap, 100g för färg och smak, koktid 5min
- Maltodextrin, 50g för kropp och skum
- Jäst: Lalvin EC-1118 vinjäst 5 g
Så då har jag lagt till rostade havreflarn, kandissirap och maltodextrin. Vad tror ni om detta? Kommer det fungera bättre?
Skickat från min Nexus 6P via Tapatalk