av Toffeln » tis okt 03, 2017 18:28
Imorgon ger jag mig på ett försök av lager! Höstvädret tillåter jäsning i 7-10 grader inne i förrådet.
Malt
Pilsner 4.2 kg
Munich malt 0.8 kg
Saaz 30g 60 min
Saaz 30g 20 min
Saflager #w-34/70
Hoppas på drickbart. Försöker förstå mig på beersmith mobile. Gissar att man bör ha datorversionen om man ska bygga recept med vattenbehandling o dyl. Någon som har synpunkter på receptet? Vilka raster har man vid lager? Räcker det med en timma på 68? Just nu har jag:
Water Prep
18.93 l - New Water - Water
Mash Ingredients
4.37 kg - Pilsner (2 Row) Ger
0.79 kg - Munich Malt
0 min - Acid Rest (35.0 C for 5 min, 10 min rise)
Add 33.50 l of water at 36.0 C
15 min - Protein Rest (52.0 C for 15 min, 15 min rise)
Heat to 52.0 C over 15 min
45 min - Saccharification 1 (63.0 C for 45 min, 11 min rise)
Heat to 63.0 C over 11 min
1:41 hours - Saccharification 2 (72.0 C for 30 min, 9 min rise)
Heat to 72.0 C over 9 min
2:20 hours - Mash Out (78.0 C for 10 min, 6 min rise)
Heat to 78.0 C over 6 min
2:36 hours - Mash Complete
Fly sparge with 0.00 l water at 0.0 C
Imorgon ger jag mig på ett försök av lager! Höstvädret tillåter jäsning i 7-10 grader inne i förrådet.
Malt
Pilsner 4.2 kg
Munich malt 0.8 kg
Saaz 30g 60 min
Saaz 30g 20 min
Saflager #w-34/70
Hoppas på drickbart. Försöker förstå mig på beersmith mobile. Gissar att man bör ha datorversionen om man ska bygga recept med vattenbehandling o dyl. Någon som har synpunkter på receptet? Vilka raster har man vid lager? Räcker det med en timma på 68? Just nu har jag:
Water Prep
18.93 l - New Water - Water
Mash Ingredients
4.37 kg - Pilsner (2 Row) Ger
0.79 kg - Munich Malt
0 min - Acid Rest (35.0 C for 5 min, 10 min rise)
Add 33.50 l of water at 36.0 C
15 min - Protein Rest (52.0 C for 15 min, 15 min rise)
Heat to 52.0 C over 15 min
45 min - Saccharification 1 (63.0 C for 45 min, 11 min rise)
Heat to 63.0 C over 11 min
1:41 hours - Saccharification 2 (72.0 C for 30 min, 9 min rise)
Heat to 72.0 C over 9 min
2:20 hours - Mash Out (78.0 C for 10 min, 6 min rise)
Heat to 78.0 C over 6 min
2:36 hours - Mash Complete
Fly sparge with 0.00 l water at 0.0 C