av Hippie » ons jun 21, 2017 20:43
Jag har precis överfört mitt första försök att brygga öl från jäshinken till flaskor. Jag använde en ölsats från Muntons som har jäst på bra.
I slutskedet smakade jag på det hela och kom fram till att det inte smakade särskilt mycket humle men i övrigt riktigt bra. Jag gav mig därför in på torrhumling med hjälp av pellets. Smaken bedömer jag nu som förbättrad men att få dessa "humlespån" att sjunka har inte riktigt gått så jag lär nog få viss bottensats i flaskorna.
Jag tillsatte lite socker i flaskorna och hoppas nu att kolsyran ska infinna sig blixtsnabbt, det är ju midsommar i övermorgon! Hur realistiskt är det att tro på ett sånt scenario?
Jag har precis överfört mitt första försök att brygga öl från jäshinken till flaskor. Jag använde en ölsats från Muntons som har jäst på bra.
I slutskedet smakade jag på det hela och kom fram till att det inte smakade särskilt mycket humle men i övrigt riktigt bra. Jag gav mig därför in på torrhumling med hjälp av pellets. Smaken bedömer jag nu som förbättrad men att få dessa "humlespån" att sjunka har inte riktigt gått så jag lär nog få viss bottensats i flaskorna.
Jag tillsatte lite socker i flaskorna och hoppas nu att kolsyran ska infinna sig blixtsnabbt, det är ju midsommar i övermorgon! Hur realistiskt är det att tro på ett sånt scenario? :)