Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Hjälp med recept.

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Hjälp med recept.

Re: Hjälp med recept.

av Knox » tis jun 20, 2017 9:22

Jag hade nog ökat på bittergivan (till kanske 30 IBU) och slängt i 40minutarna betydligt senare i koket, kanske runt 10minuter.

räkna med minst 3-4 g humle/liter för torrhumling

En IPA bärs primärt av humlen, det ska vara mycket humle ;)

Sen skulle jag nog klassa detta som en amerikansk IPA snarare än en brittisk men det är petitesser

Re: Hjälp med recept.

av Galler112 » tor jun 15, 2017 19:53

Vad tror ni om den här?
Bilagor
rättbildlol.jpg
rättbildlol.jpg (179.5 KiB) Visad 450 gånger

Hjälp med recept.

av Galler112 » tor jun 15, 2017 19:14

Hej jag lär brygga en sats av det jag har innan det blir gammalt. Jag ska brygga imorgon då tiden inte räcker till mycket andra dagar.

Det jag har tillgodo är
Pale Ale Malt 4kg
Cara gold eko 1kg
Aromatic Munich malt 1kg

East kent goldings 100g
Amarillo 100g
Cascade 100g
Mosiac 6g

Jag har 2 jäster som fortfarande är dugliga och jag tänkte göra en jästkultur innan jag använder dom också för att va säker.

Ringwood Ale
British ale 2
Båda ifrån Wyeast


Obs Alla malter och humlen måste inte användas, utan huvudsaken är att jag får ut nå gott utav det jag har att bistå med.
Använder bulldogbrewery bryggverk och brukar göra 20liters batcher.

Upp