Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Styrian Wolf Pale ale

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Styrian Wolf Pale ale

Re: Styran Wolf Pale ale

av AirQ » tor maj 25, 2017 21:59

Hade 50gram pellets kvar i en påse så det rakt ner i hinken under kallkrashen i 4dagar.
Tappning på fat i morgon!

Re: Styran Wolf Pale ale

av AirQ » ons maj 10, 2017 17:02

Weinkeller skrev:US-05 låter som ett bra val. Vidare så har du en hel del humle för en Pale ale redan så jag hade nog nöjt mig utan torrhumle eller max 2-3g/l.
Låter bra, har en tendens att få ut lite dåligt med smak av humlen i mitt vatten, har inte orkat fixa vattenprov på brunnen, så därav att jag tar i lite i överkant.

Skickat från min SM-G920F via Tapatalk

Re: Styrian Wolf Pale ale

av Weinkeller » ons maj 10, 2017 16:13

US-05 låter som ett bra val. Vidare så har du en hel del humle för en Pale ale redan så jag hade nog nöjt mig utan torrhumle eller max 2-3g/l.

Styrian Wolf Pale ale

av AirQ » mån maj 08, 2017 21:31

Gick och vann en påse styrian wolf ifrån humlegården på någon FB tävling så köpte på mig någon påse till och tänkte köra en single hop pale ale av det hela.
Tänker köra No chill, så därför tiderna kan se lite konstiga ut.

Funderar dock på vilken jäst som kan passa bäst för detta? (om ingen har någon åsikt innan morgon förmiddag så blir det nog US-05)
Det jag har hemma är:
US-05
Nottingham
Safale S33

Har även lite småfunderingar på torrhumlingen, som sagt ingen aning om vad denna humle ter sig, har funderat på att hysta i 100-150gr i 3dar, men om någon har någon input så vore det nice.
Den infon jag hittat om humlen är:
Arom: tropisk frukt (passionsfrukt, mango), svarta vinbär, ananas, hallon, blåbär.
Smak: tropisk frukt, blåbär, melon, hallon, fläder, viol.


Receptet: 8/5-17
5kg Pale ale malt.
Mäskade in 64grader - 60min
Utmäskning - 78grader - 10min
Lakade ut till 25L pre boil.

40min - 25gr Styrian Wolf 11.1% Pellets
15min - 25gr Styrian Wolf 11.1% Pellets
10min - 50gr Styrian Wolf 11.1% Pellets
Transfer - 50gr Styrian Wolf 11.1% Pellets

23L OG 1052

Upp