Toffeln skrev:Är det någon som kan detta. Jag vet att kunskapen finns på forumet.
Eftersom jag har lite humle hemma och lite malt så funderar jag hur det kommer bli. Kan det bli bättre så köper jag till det som behövs.
Pale malt 4Kg
Wheat malt 0.5Kg
Challenger 20g 40 min
Styrian golding 15g 15 min.
Whitenbread golding variety 20g 1 min
White labs wlp009
Kör biab och ska ha 19l öl.
Hur kommer Humlen spela ihop? Har Mt hood och strisselspalt också. Är ca 60-80g kvar av alla sorter.
Körde detta recept fast med 4160g Pale ale och ca 600g vete.
Bytte ochså plats på de två sista givorna med 23g Whitenbread gold, 20g Styrian på slutet och 15g challeger i början. Det strulade till sig med vågen. Jästen blev safale s-04.
Lyckades slå sönder oe mätaren så något OG har jag inte
Avtappningen från kokkärlet gick superbra i början med klar och fin vört, sedan måste något hänt eftersom jag slutade med 4 cm druv och bös i botten av jäshinken.
Förutom ovanstående gick bryggningen perfekt. Bra med varmdruv och kylningen tog <10 min
[quote="Toffeln"]Är det någon som kan detta. Jag vet att kunskapen finns på forumet.
Eftersom jag har lite humle hemma och lite malt så funderar jag hur det kommer bli. Kan det bli bättre så köper jag till det som behövs.
Pale malt 4Kg
Wheat malt 0.5Kg
Challenger 20g 40 min
Styrian golding 15g 15 min.
Whitenbread golding variety 20g 1 min
White labs wlp009
Kör biab och ska ha 19l öl.
Hur kommer Humlen spela ihop? Har Mt hood och strisselspalt också. Är ca 60-80g kvar av alla sorter.[/quote]
Körde detta recept fast med 4160g Pale ale och ca 600g vete.
Bytte ochså plats på de två sista givorna med 23g Whitenbread gold, 20g Styrian på slutet och 15g challeger i början. Det strulade till sig med vågen. Jästen blev safale s-04.
Lyckades slå sönder oe mätaren så något OG har jag inte :-(
Avtappningen från kokkärlet gick superbra i början med klar och fin vört, sedan måste något hänt eftersom jag slutade med 4 cm druv och bös i botten av jäshinken.
Förutom ovanstående gick bryggningen perfekt. Bra med varmdruv och kylningen tog <10 min :-)