av Klas1231 » tis aug 15, 2017 15:58
Long Island IT skrev:Hur gammalt kan vinet eller champagnen vara utan att förändra smak?
Jag hittade en flaska "sovjetisk champagne" (spbvino, Sankt Petersburg) som tappats 2004 och legat i rumstemperatur många år. Tyvärr har jag ingen erfarenhet av färsk sovjetisk champagne. Drycken var ganska mörk. Som portello eller trocadero. Smaken var som kolsyrat portvin. Inte illa, men knappast någon festkänsla. Någon med erfarenhet av sovjetisk champagne som kan säga om drycken förändrats väsentligt jämfört med hur den ska smaka?
Alla viner förändras när de lagras under en längre tid, så det blir svårt att säga hur den ska smaka egentligen. Om du hade haft en till flaska som lagrats i en optimal miljö för att jämföra så skulle du kunna veta skillnaden, om man nu menar "hur den ska smaka" med en optimalt lagrad champagne. Sedan vet man inte hur den producerats.
Jag testade googla på namnet men det kom inte fram något.
Hur fick du tag i den förresten?
[quote="Long Island IT"]Hur gammalt kan vinet eller champagnen vara utan att förändra smak?
Jag hittade en flaska "sovjetisk champagne" (spbvino, Sankt Petersburg) som tappats 2004 och legat i rumstemperatur många år. Tyvärr har jag ingen erfarenhet av färsk sovjetisk champagne. Drycken var ganska mörk. Som portello eller trocadero. Smaken var som kolsyrat portvin. Inte illa, men knappast någon festkänsla. Någon med erfarenhet av sovjetisk champagne som kan säga om drycken förändrats väsentligt jämfört med hur den ska smaka?[/quote]
Alla viner förändras när de lagras under en längre tid, så det blir svårt att säga hur den ska smaka egentligen. Om du hade haft en till flaska som lagrats i en optimal miljö för att jämföra så skulle du kunna veta skillnaden, om man nu menar "hur den ska smaka" med en optimalt lagrad champagne. Sedan vet man inte hur den producerats.
Jag testade googla på namnet men det kom inte fram något.
Hur fick du tag i den förresten?