Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Gammal champagne?

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Gammal champagne?

Re: Gammal champagne?

av Fredriko98 » lör nov 18, 2017 0:38

Drick och prova. Smaken har nog förändras. Men sålänge det är alkohol kvar så är det ju lugnt ☺

Re: Gammal champagne?

av Long Island IT » tis aug 29, 2017 23:51

Jag antar det var samma produkt som denna som (numera) kallas rysk champagne
http://www.spbvino.ru/proizvodstvo/sham ... olusladkoe
Det står inget om lagring tyvärr. Vårt kära Systembolag säger att även de enklaste champagner klarar flera års lagring. Men ett decennium är kanske för lång tid.
https://www.systembolaget.se/fakta-och- ... champagne/

Re: Gammal champagne?

av Klas1231 » tis aug 15, 2017 15:58

Long Island IT skrev:Hur gammalt kan vinet eller champagnen vara utan att förändra smak?

Jag hittade en flaska "sovjetisk champagne" (spbvino, Sankt Petersburg) som tappats 2004 och legat i rumstemperatur många år. Tyvärr har jag ingen erfarenhet av färsk sovjetisk champagne. Drycken var ganska mörk. Som portello eller trocadero. Smaken var som kolsyrat portvin. Inte illa, men knappast någon festkänsla. Någon med erfarenhet av sovjetisk champagne som kan säga om drycken förändrats väsentligt jämfört med hur den ska smaka?
Alla viner förändras när de lagras under en längre tid, så det blir svårt att säga hur den ska smaka egentligen. Om du hade haft en till flaska som lagrats i en optimal miljö för att jämföra så skulle du kunna veta skillnaden, om man nu menar "hur den ska smaka" med en optimalt lagrad champagne. Sedan vet man inte hur den producerats.

Jag testade googla på namnet men det kom inte fram något.

Hur fick du tag i den förresten?

Re: Gammal champagne?

av ranald » mån jul 31, 2017 13:24

Om en dryck i glasflaska förvaras svalt och mörkt håller den längre än om den förvaras ljust och varmt, så jag tror att din "champagne" hade åldrats en hel del.

Gammal champagne?

av Long Island IT » sön jul 30, 2017 20:07

Hur gammalt kan vinet eller champagnen vara utan att förändra smak?

Jag hittade en flaska "sovjetisk champagne" (spbvino, Sankt Petersburg) som tappats 2004 och legat i rumstemperatur många år. Tyvärr har jag ingen erfarenhet av färsk sovjetisk champagne. Drycken var ganska mörk. Som portello eller trocadero. Smaken var som kolsyrat portvin. Inte illa, men knappast någon festkänsla. Någon med erfarenhet av sovjetisk champagne som kan säga om drycken förändrats väsentligt jämfört med hur den ska smaka?

Upp