Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Tjärsmaken

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Tjärsmaken

Re: Tjärsmaken

av Swedish Pride » ons nov 01, 2017 22:13

det går kanon bra det

Re: Tjärsmaken

av GrimReaper » ons nov 01, 2017 21:15

undra om man kan röka malt, så att man får röksmak?

Re: Tjärsmaken

av Dr snuggels » tor okt 27, 2016 7:09

Aha, får göra ett försök, dags att lära mig mörkrosta malt.

Re: Tjärsmaken

av Weinkeller » tor okt 27, 2016 5:17

Ja, gärna tillsammans med mörkt rostad malt och någon karamellmalt. Tex en porter.

Re: Tjärsmaken

av Dr snuggels » ons okt 26, 2016 20:32

Kan man få fram tjärsmaken i öl med hjälp av rökmalt?
Som sagt hade jag ju inte planerat att koka brännvin, utan planen var att brygga öl med tjärsmak.

Re: Tjärsmaken

av Weinkeller » ons okt 26, 2016 20:20

Torvrökt malt alternativt rökt på något annat sätt ger det som du upplever som tjära. Troligen tillsammans med sötma från alkoholen och kanske i kombination med fatlagring. Dock ger inte fatlagring i sig något som påminner om tjära.

Re: Tjärsmaken

av Dr snuggels » ons okt 26, 2016 20:11

Vad händer om man hårdröker malten med tjärhaltig ved?
Kan nog ordna fram lite tall att röka malten med nästa gång jag mältar.

Re: Tjärsmaken

av latmasken » ons okt 26, 2016 9:09

Vad jag förstått så får whisky sin mesta färg och smak från fatlagringen. Det är väl därför som whisky som lagrats länge anses finare.

När det gäller öl är det väl istället malten som ger smaken. Men jag tror även whisky får en del av röksmaken från rökt malt.

Tjärsmaken

av Dr snuggels » tis okt 25, 2016 20:10

Hur får man fram tjärsmaken i whisky?
Nu har jag ju inte planer på att koka själv, men då jag druckit öl med kraftig tjärsmak så blir man lite nyfiken.
Är det fatet eller processen som ger smaken?

Upp