Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

[Labmaster] Temperatur till kolonnbrännare

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: [Labmaster] Temperatur till kolonnbrännare

Re: Temperatur till kolonn brännare

av temp_wricko » mån apr 03, 2017 22:50

Jag vill egentligen inte inte spä på med saker som inte rör TS frågor men då ingen annan gett mer svar så kan jag ju ge svar på det som riktats till mig:
Avig? Jo, då dessa frågor om temperatur kommer hela tiden av nyregistrerade så brukar jag svara med motfrågor som får en att tänka lite. TS verkar ju just ha funderat och kanske sökt lite då det i inlägg nr4 visar sig att TS hittat informationen "då ska alltså man värma hela tiden".

Re: Temperatur till kolonn brännare

av Kusken » mån apr 03, 2017 19:23

Bra ide Wricko, han kan ju kontakta ett medium!! :idea: Varför så avig?
Naturligt vis ska du ha en termometer men den ska sitta i kolonnen. Temperaturen i kokkärlet är oväsentlig. Borra ett hål i lämplig storlek och montera en kabelgenomföring som du sen sticker termometern eller sonden genom. Lycka till och lägg gärna ut lite bilder. Men läs på lite, finns massor med kunskap lagrad bland alla trådar på forumet.

Re: Temperatur till kolonn brännare

av Toffeln » sön apr 02, 2017 22:07

MäsKen kommer koka vid temperaturen för sammansättningen av mäsken. När alkohol och diverse andra ämnen med lägre temp avgår upp i kolonen och ur som produkt kommer kokpunkten öka och tillika tempraturen. Du kör tills alkoholen tagit slut i mäsken eller du själv väljer att avbryta.
Jag tror du kommer få alla svar du behöver om du läser dom klistrade trådarna högst upp i denna forumdel. Allt gällande tempratur, mätning av temp, olika brännare och tekniker, tillvägagångssätt, mäsk och teorier rumt ämnet. Ta dig några timmar och läs på om just din modell och vad du vill åstadkomma. Ren sprit, smaksatt, gott, drickbart?

Re: Temperatur till kolonn brännare

av johnik » sön apr 02, 2017 21:19

då ska alltså man värma hela tiden tills mäsken är slut då ? om jag ska uppfatta det hela rätt ?

Re: Temperatur till kolonn brännare

av johnik » sön apr 02, 2017 20:53

temp_wricko skrev:Du har ärvt utrustningen. Hur gjorde tidigare ägare? Fråga denne?
Hur håller du reda på temperaturen när du kokar ägg? Pasta? Potatis?
Varför vill du veta temperaturen?

Min idé: Strunta i temperaturen!
han som har haft brännaren är död idag och det var min morfar så det blir svårt och få svar...

Re: Temperatur till kolonn brännare

av temp_wricko » sön apr 02, 2017 20:01

Du har ärvt utrustningen. Hur gjorde tidigare ägare? Fråga denne?
Hur håller du reda på temperaturen när du kokar ägg? Pasta? Potatis?
Varför vill du veta temperaturen?

Min idé: Strunta i temperaturen!

[Labmaster] Temperatur till kolonnbrännare

av johnik » sön apr 02, 2017 18:38

Hej ! jag ärvde en 20L kolonn brännare men hur ska man kunna hålla koll på temperaturen när mäsken ska brännas?
jag har en temp givare, jag hade tanken och sätta den utan på brännaren och sen silvertejpa men då är det bara ytter temperatur som mäts.

FRÅGA !
Hur ska jag kunna hålla koll på temperaturen?
Nån som har en idé?

Upp