av MrTrolls » ons jan 24, 2018 15:04
ca recept: i 5 liters damejeanne..
4 x 650g honung
2tsk wyeast beer nutrient.
fyller upp med vatten.
jäst = Lalvin ec 1118
Start oe ca 1.135..
Men vägrar jäsa under 1.070
konstant temp mellan 18-22 grader.
jästen ska tåla upp till ca 18%.. men lägger av mellan 9-10%
Jäser på fin fint i ca 2,5-3 månader innan den stannar.
Vad finns det för möjliga fel jag gör?
ca recept: i 5 liters damejeanne..
4 x 650g honung
2tsk wyeast beer nutrient.
fyller upp med vatten.
jäst = Lalvin ec 1118
Start oe ca 1.135..
Men vägrar jäsa under 1.070
konstant temp mellan 18-22 grader.
jästen ska tåla upp till ca 18%.. men lägger av mellan 9-10%
Jäser på fin fint i ca 2,5-3 månader innan den stannar.
Vad finns det för möjliga fel jag gör?