Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Frågor

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Frågor

Re: Frågor

av Wed » fre feb 16, 2018 11:47

Bryggare2 skrev:Hej,

Måste man värma upp vattnet för att honungen ska blandas med vattnet eller går det med rumstempererat vatten?
Det är bara en fråga om tid och omrörning. Att allt är helt löst i vattnet är bara viktigt om du vill kunna mäta sockerhalten innan du tillsätter jästen.
Man ska väl inte skaka ur kolsyran i mjödet? Men om man inte gör det klarnar det ändå med klarningsmedel?
För har gjort en del vinsatser och då skakar man ju ur kolsyran.
Att skaka är inte nödvändigt. Det går lika bra att vänta ett par månader. Det tjänar dessutom smaken på. Du kanske inte ens behöver klarning. Jag använder aldrig klarning.

Frågor

av Bryggare2 » fre nov 24, 2017 11:52

Hej,

Måste man värma upp vattnet för att honungen ska blandas med vattnet eller går det med rumstempererat vatten?

Man ska väl inte skaka ur kolsyran i mjödet? Men om man inte gör det klarnar det ändå med klarningsmedel?
För har gjort en del vinsatser och då skakar man ju ur kolsyran.

Har bryggt mjöd en gång tidigare och det blev bra men det var 11 år sen så kommer inte ihåg hur vi gjorde.

Tack för svar =)

Upp