Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Björksavsmjöd

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Björksavsmjöd

Re: Björksavsmjöd

av Eddie » mån sep 06, 2021 21:27

Hur blev björksavsmjödet? :)

Re: Björksavsmjöd

av Göran1980 » ons maj 10, 2017 17:37

Idag buteljerades det 24flaskor av "Balders Björksavsmjöd 2017"
Helt klar färg, jäst ut till -5.
Vid buteljeringen tillsattes en tsk av honungsvatten.

Ska bli spännande å öppna ngn flaska i höst å se hur de smakar då

Re: Björksavsmjöd

av Göran1980 » ons apr 05, 2017 16:31

Ökad aktivitet på Mjöden nu, ligger på 29 plopp/minut nu.

Lite rogivande å ligga i soffan å lyssna på ploppandet

Re: Björksavsmjöd

av Göran1980 » tis apr 04, 2017 17:51

Ok, då åker det strax i en halv tesked till.

Re: Björksavsmjöd

av Weinkeller » mån apr 03, 2017 21:52

Göran1980 skrev:Tillsatte en halv tesked jästnäring idag.
Eller skulle man tillsatt mer?
Tack för tippset.
Tillsätt en halv till åtminstone. Egentligen ska det i från början men det skadar inte att försöka rädda upp det lite.

Re: Björksavsmjöd

av Göran1980 » mån apr 03, 2017 16:23

Tillsatte en halv tesked jästnäring idag.
Eller skulle man tillsatt mer?
Tack för tippset.

Re: Björksavsmjöd

av Weinkeller » sön apr 02, 2017 9:20

@göran1980: Tillsätt jästnäring så fort som möjligt för ett bättre resultat.

Re: Björksavsmjöd

av popcorn » fre mar 31, 2017 12:48

Nu denna tiden på året är det ju dax att börja tappa björksav. Blir att göra lite mjöd här med. Går önska dig lycka till med mjödet och skål :thumbup:

Björksavsmjöd

av Göran1980 » ons mar 29, 2017 19:33

Hejsan.

Efter ett avsnitt av "Hundra procent bonde" där han gjorde björksaft så blev jag nyfiken och ville prova själv.
Mer än 10 liter på 1 dygn, det var gott. Smakade som en aningens sött vatten.

Men skulle man inte kunna jäsa ngt kul av detta?

Jo då, bestämde mig för att prova å göra en Björksavsmjöd.

Receptet såg väl ut som följande

7-8 liter björksav
2,1 kg honung
1 liter upptinad äppelmust (Ingrid Marie)
Cider/Mjöd jäst inköpt från humle.se

Mätte OG värdet till 1090, men efter att jag tillsatte
1 liter kokt avsvalnat vatten hamnade jag på strax över 1080, vilket skulle kunna borga för bra styrka %

Så nu är allt i en 10 liters glasdamejanne och det ser ut som att det börjar bli lite liv i det hela.

Blir spännande å prova detta. Första gången jag ger mig på mjöd.

Försökt hålla det så enkelt som möjligt.

Återstår å se vad resultatet kan bli.
Mvh
Göran

Upp