av Göran1980 » ons mar 29, 2017 19:33
Hejsan.
Efter ett avsnitt av "Hundra procent bonde" där han gjorde björksaft så blev jag nyfiken och ville prova själv.
Mer än 10 liter på 1 dygn, det var gott. Smakade som en aningens sött vatten.
Men skulle man inte kunna jäsa ngt kul av detta?
Jo då, bestämde mig för att prova å göra en Björksavsmjöd.
Receptet såg väl ut som följande
7-8 liter björksav
2,1 kg honung
1 liter upptinad äppelmust (Ingrid Marie)
Cider/Mjöd jäst inköpt från humle.se
Mätte OG värdet till 1090, men efter att jag tillsatte
1 liter kokt avsvalnat vatten hamnade jag på strax över 1080, vilket skulle kunna borga för bra styrka %
Så nu är allt i en 10 liters glasdamejanne och det ser ut som att det börjar bli lite liv i det hela.
Blir spännande å prova detta. Första gången jag ger mig på mjöd.
Försökt hålla det så enkelt som möjligt.
Återstår å se vad resultatet kan bli.
Mvh
Göran
Hejsan.
Efter ett avsnitt av "Hundra procent bonde" där han gjorde björksaft så blev jag nyfiken och ville prova själv.
Mer än 10 liter på 1 dygn, det var gott. Smakade som en aningens sött vatten.
Men skulle man inte kunna jäsa ngt kul av detta?
Jo då, bestämde mig för att prova å göra en Björksavsmjöd.
Receptet såg väl ut som följande
7-8 liter björksav
2,1 kg honung
1 liter upptinad äppelmust (Ingrid Marie)
Cider/Mjöd jäst inköpt från humle.se
Mätte OG värdet till 1090, men efter att jag tillsatte
1 liter kokt avsvalnat vatten hamnade jag på strax över 1080, vilket skulle kunna borga för bra styrka %
Så nu är allt i en 10 liters glasdamejanne och det ser ut som att det börjar bli lite liv i det hela.
Blir spännande å prova detta. Första gången jag ger mig på mjöd.
Försökt hålla det så enkelt som möjligt.
Återstår å se vad resultatet kan bli.
Mvh
Göran