av latmasken » sön feb 12, 2017 20:14
Varför skulle det vara nån direkt fördel med att kunna ställa in temperaturen?
Mäsken kokar vid sin kokpunkt, kokpunkten beror på mäskens sammansättning. Det finns ingen nytta med att kunna ställa in en viss temperatur på mäsken.
Ställer du temperaturen under mäskens kokpunkt kommer den aldrig att koka, d.v.s. du får inte ut nån produkt.
Ställer du temperaturen över mäskens kokpunkt så kommer den inte att uppnå den temperaturen förrän du destillerat bort så mycket sprit att mäskens kokpunkt stigit till termostatens inställning. Och då slutar det koka. Så det kan möjligen användas för att stanna innan man börjar få ut de sista tails, men jag tror det är betydligt bättre att smaka och lukta på produkten för att bestämma när man ska stanna.
Varför skulle det vara nån direkt fördel med att kunna ställa in temperaturen?
Mäsken kokar vid sin kokpunkt, kokpunkten beror på mäskens sammansättning. Det finns ingen nytta med att kunna ställa in en viss temperatur på mäsken.
Ställer du temperaturen under mäskens kokpunkt kommer den aldrig att koka, d.v.s. du får inte ut nån produkt.
Ställer du temperaturen över mäskens kokpunkt så kommer den inte att uppnå den temperaturen förrän du destillerat bort så mycket sprit att mäskens kokpunkt stigit till termostatens inställning. Och då slutar det koka. Så det kan möjligen användas för att stanna innan man börjar få ut de sista tails, men jag tror det är betydligt bättre att smaka och lukta på produkten för att bestämma när man ska stanna.