av Corvette » ons sep 24, 2014 1:18
Man høster tobakksbladene ved å knekke av de nederste bladene idet de begynner å miste grønnfargen.
De nederste bladene har også lavt nikotininnhold, noe det er verdt å legge merke til, slik at alle bladene bør blandes sammen med alt det andre helt til slutt av inn høstingen.
Det går også helt greit å høste alt på en gang, altså hele planten, grønne og gule blader.
Dette er noe man selv må bestemme, gjøre det som er mest praktisk å gjøre.
(Profesjonelle tobakksdyrkere lar hele planten vokse seg ferdig før innhøsting)
Det går ca 4 fullvoksne planter på 1 kg ferdig tørket tobakk.
Når tobakken er ferdig tørket, må den fermenteres.
Tobakken har giftstoffer som forsvinner under fermenteringen, den er ikke bra for helsen å røke selv om bladene er brune og det ligner på tobakk.
For å starte fermenteringen, må man ha en ganske stor tobakks-ball (minst 2 kg må til).
Det er i midten av den store ballen at temperaturen blir høy nok (stikk hånden inn, så kjenner man sterk varme).
Etter noen dager med fermentering, må tobakken pakkes om, dvs det ytterste laget må nå plasseres i midten av tobakksballen, og fermenteringen startes om igjen.
Dette gjentas 3-4 ganger. For å stanse prosessen må tobakken spres i mindre posjoner.
Man høster tobakksbladene ved å knekke av de nederste bladene idet de begynner å miste grønnfargen.
De nederste bladene har også lavt nikotininnhold, noe det er verdt å legge merke til, slik at alle bladene bør blandes sammen med alt det andre helt til slutt av inn høstingen.
Det går også helt greit å høste alt på en gang, altså hele planten, grønne og gule blader.
Dette er noe man selv må bestemme, gjøre det som er mest praktisk å gjøre.
(Profesjonelle tobakksdyrkere lar hele planten vokse seg ferdig før innhøsting)
[u]Det går ca 4 fullvoksne planter på 1 kg ferdig tørket tobakk.[/u]
Når tobakken er ferdig tørket, må den fermenteres.
[b]Tobakken har giftstoffer som forsvinner under fermenteringen, den er ikke bra for helsen å røke selv om bladene er brune og det ligner på tobakk.[/b]
For å starte fermenteringen, må man ha en ganske stor tobakks-ball (minst 2 kg må til).
Det er i midten av den store ballen at temperaturen blir høy nok (stikk hånden inn, så kjenner man sterk varme).
Etter noen dager med fermentering, må tobakken pakkes om, dvs det ytterste laget må nå plasseres i midten av tobakksballen, og fermenteringen startes om igjen.
Dette gjentas 3-4 ganger. For å stanse prosessen må tobakken spres i mindre posjoner.