av AlterEgo » sön apr 19, 2015 8:27
Bacon bourbon är det man skall göra!
Kolla upp avsnittet av Filip och Fredrik har Edward Blom som gör bacon old fashion åt dem.
Jag har gjort bacon bourbon på en flaska jim beam. Serverades på min 30-års fest. Till och med vegetarianen drack och tyckte det var gott. Flaskan gick åt så att säga.
Och oroa er inte för att fettet härsknar, det kan stå väldigt länge i rumstemperatur innan det härsknar.
Jag gjorde så här...
Stekte tre paket ekologiskt bacon och sparade fettet.
Lät fettet svalna lite.
Blandade fett och bourbon i en burk.
Enligt receptet jag följde skulle spriten stå i rumstemperatur men hustrun förordade kylen så den hamnade där. Skakade så varje gång jag öppnade kylen och lät stå i kanske tre dagar eller så.
Silade av i kaffefilter till orginalflaskan.
Avnjöt!
Det är en mycket mer komplex smak än om man bara har flytande rök i.
Väl värt att testa om man gillar bacon och har några vänner som kommer över på grill.
Bacon bourbon är det man skall göra!
Kolla upp avsnittet av Filip och Fredrik har Edward Blom som gör bacon old fashion åt dem.
Jag har gjort bacon bourbon på en flaska jim beam. Serverades på min 30-års fest. Till och med vegetarianen drack och tyckte det var gott. Flaskan gick åt så att säga.
Och oroa er inte för att fettet härsknar, det kan stå väldigt länge i rumstemperatur innan det härsknar.
Jag gjorde så här...
Stekte tre paket ekologiskt bacon och sparade fettet.
Lät fettet svalna lite.
Blandade fett och bourbon i en burk.
Enligt receptet jag följde skulle spriten stå i rumstemperatur men hustrun förordade kylen så den hamnade där. Skakade så varje gång jag öppnade kylen och lät stå i kanske tre dagar eller så.
Silade av i kaffefilter till orginalflaskan.
Avnjöt!
Det är en mycket mer komplex smak än om man bara har flytande rök i.
Väl värt att testa om man gillar bacon och har några vänner som kommer över på grill.