av latmasken » mån okt 07, 2013 7:18
Kolsyran kommer inte att vara kvar om du inte har cidern i något som tål tryck. Det normala är att man kolsyrejäser på flaska, samma princip gäller när man gör öl. Man låter alltså brygden klarna, tappar om den, tillsätter lite nytt socker och tappar på flaska och låter det kolsyrejäsa där.
Du ska INTE jässtoppa om du ska kolsyrejäsa, för att kolsyrejäsningen skall fungera måste det finnas lite levande jästeceller kvar när du tappar på flaska.
Det finns massor med trådar om hur man gör cider, bara att läsa igenom.
Kolsyran kommer inte att vara kvar om du inte har cidern i något som tål tryck. Det normala är att man kolsyrejäser på flaska, samma princip gäller när man gör öl. Man låter alltså brygden klarna, tappar om den, tillsätter lite nytt socker och tappar på flaska och låter det kolsyrejäsa där.
Du ska INTE jässtoppa om du ska kolsyrejäsa, för att kolsyrejäsningen skall fungera måste det finnas lite levande jästeceller kvar när du tappar på flaska.
Det finns massor med trådar om hur man gör cider, bara att läsa igenom.