http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php?t=8903
Ovan kan du läsa om mitt första mjödförsök.
Jag använde: Edelmans champagne jäst(flytande)
Försökte få svar från dem om vad för procent den klarade av att jäsa till, men fick aldrig något svar.
Den första mjöden stannade bara.. Minns inte Oeschlen den slutade på..
Men jag sparade bottensatsen och matade den med bimäster honung i över ett år. Och innan jag hällde ner jästen nu så gjorde jag en förkultur på honung, lite jästnäring och en skvätt vatten..
Och denna gången så började det jäsa mycket fortare.. samma dag/dagen efter var det i full gång..
Jag blandade ut mjöden med acacia honungen.. Men smaken blev för bitter..
Och inte mycket sötare..
Hävde över allt mjöd till en rengjord hink sen till några petflaskor.. så jag kunde bjuda på det..
Lite för vinigt dock..
Ska någon köpa billiga petflaskor så kan jag rekommendera att inhandla det på willys.. 6 st 50cl flaskor för 23 kr (+pant inräknad); Premier kolsyrat vatten.
230 kr så har man så det räcker till 30 liter..
Nästa mjöd planerar jag på att göra med fruktjuice..
Brämhults har ju 100% fruktjuice; ananas, äpple m.m
Sen ska ju choklad mjödet sättas.
Har inhandlat 2 st damejeanner på Myrorna för 50 spänn styck!
Lynyrd sparade du någon av bottensatserna?
Jag har gjort det återigen eftersom den verkligen kan jäsa honung nu utan problem..