av Mrbsod » sön mar 18, 2018 11:37
Nej jag tror inte heller jästen håller vad den lovar. Försökte finna nån som använt den, men fann bara 1 person som använt den. Dessutom verkade han inte vara så trovärdig, och som dessutom vägrade uppge sg och fg.
Och även om man destillerar det för att bli av med det mesta av de oönskade smakerna, så lär det ju bli sockerrester kvar i mäsken (för det lär inte bli 23%), och det är ju risk att det bränner fast (plus att det blir pengar i avloppet). Dessutom så krävs ju bryggsocker, vilket är dyrarare än vanligt socker.
Behövs ju även mer tid för fermenteringen. Finns liksom ingen fördel alls egentligen med denna typ av mäsk.
Det finns nog bra anledningar till att kommersiella destillerier inte jäser till 20%...
Nej jag tror inte heller jästen håller vad den lovar. Försökte finna nån som använt den, men fann bara 1 person som använt den. Dessutom verkade han inte vara så trovärdig, och som dessutom vägrade uppge sg och fg.
Och även om man destillerar det för att bli av med det mesta av de oönskade smakerna, så lär det ju bli sockerrester kvar i mäsken (för det lär inte bli 23%), och det är ju risk att det bränner fast (plus att det blir pengar i avloppet). Dessutom så krävs ju bryggsocker, vilket är dyrarare än vanligt socker.
Behövs ju även mer tid för fermenteringen. Finns liksom ingen fördel alls egentligen med denna typ av mäsk.
Det finns nog bra anledningar till att kommersiella destillerier inte jäser till 20%...