Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

tips för en konstig öl

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: tips för en konstig öl

Re: tips för en konstig öl

av Knox » fre nov 24, 2017 15:04

Torr som en sträv cider kommer du aldrig få med malt men visst kan du jäsa med en vinjäst.

Vill du ha fruktiga smaker så är det väl amerikansk och nyzeeländsk humle som gäller.

vill du inte ha smak av svartmalt så behöver du ha en malt utan skal och så gärna kallstöpa den över natten

Tänk på att det med en så tunn kropp och så hög alkoholhalt blir svårt att dölja felsmaker, jäs i det undre spektrat av jästens temperturrekomendation. Se till att preparera ditt bryggvatten med lämpliga salter.

tips för en konstig öl

av strykarkatten » fre nov 17, 2017 20:54

Hej bryggare, jag har precis börjat brygga eget. Köpte ett basic kit från hembryggarna och satte min första ipa i söndags och en tjeckisk pilsner idag. Jag vill göra en dubbel indian pale alr, men väldigt mörk till färgen så tänkte ha svart malt till lakningen.

Sen vill jag ha den runt 8% och torr som en sträv cider. Funderar på champagnejäst. Vilket humle är bäst för en oblommig ipa?

.tänkte typ:
4kg malt
2,55kg pilsnermalt
460g pale ale malt
200g havregryn

Vad bör jag fylla på med mer? Caramel malt antar jag men vill inte ha den söt.

110g humle
45g nelson sauvin/kottar
35g first gold/kottar
30g Taiheke (NZ Cascade)/kottar
Osäker på vilkan sort jag vill ha och räcker de med 110g. Någon torrhumling också, kanske cascad? en 40-50g några dagar i jäshinken sen byta till en annan jäshink för att minska blommigheten.

2pkt jäst eller funkar ett om de är champagnejäst?

Upp