Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Efterbehandla med citronsyra?

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Efterbehandla med citronsyra?

Re: Efterbehandla med citronsyra?

av latmasken » mån jul 31, 2017 17:16

Ja som jag förstått det är vinsyra bättre att justera med om det är efter jäsningen. Ska man justera pH/syramängd före jäsningen tror jag citronsyran passar bättre (det har vad jag förstått att göra med jästens miljö, den gillar citronsyra bättre än vinsyra).

Re: Efterbehandla med citronsyra?

av ranald » fre jul 28, 2017 11:09

Vinsyra kan vara ett bättre alternativ än citronsyra.

Re: Efterbehandla med citronsyra?

av KungsAnna » ons jul 26, 2017 17:59

Tack Toffeln. Jag labbar vidare.

Re: Efterbehandla med citronsyra?

av Toffeln » mån jul 24, 2017 16:43

Börja med ett provrör med mått så du kan kontrollera vad och hur mycket du tillsätter av varje. Sen är det bara att prova sig fram med tillsatser och mängder. Jag vet inte hur citronsyra ter sig i ditt vin så det kan jag i te svara på.

Efterbehandla med citronsyra?

av KungsAnna » mån jul 24, 2017 16:12

Hej!
Jag har gjort ett fläderblomsvin som jag nu är i gång med att efterbehandla. Sötman är bra, men skulle önska lite mer syra. Kan jag tillsätta citronsyra för detta ändamål och hur går jag tillväga? Sötman ordnade jag med sockerlag, gör man på ett liknande sätt med citronsyra? Jag antar att man inte bara häller ner citronsyran rakt ner i hinken...?
All the best
Anna

Upp