av Bowtecher » mån jun 05, 2017 13:55
När jag gjorde motsvarande, hällde upp satsen i två kärl så betedde de sig de helt olika. Jag avsåg inte att klarna utan att bulklagra och låta det efterjäsa ut och kolsyra av och klarna av sig självt.
Ena flaskan bubblade långt efter att jag tappat om, den andra slutade ganska omgående, och öchsle varierade med 3-5 mellan kärlen efter en tid.
Så din ena flaska kanske behöver mer jäststopp än den andra beroende på vad som låg skiktat var i originaljäshinken när du överförde blandningen, du kanske fick mer jäst eller socker i endera flaskan.
Men testa och notera noga din process, det är ju en del av charmen att brygga att man lär sig allt eftersom och att det sällan blir lika resultat pga nån liten variation i förfarandet (eller yttre omständigheter) från gång till gång.
När jag gjorde motsvarande, hällde upp satsen i två kärl så betedde de sig de helt olika. Jag avsåg inte att klarna utan att bulklagra och låta det efterjäsa ut och kolsyra av och klarna av sig självt.
Ena flaskan bubblade långt efter att jag tappat om, den andra slutade ganska omgående, och öchsle varierade med 3-5 mellan kärlen efter en tid.
Så din ena flaska kanske behöver mer jäststopp än den andra beroende på vad som låg skiktat var i originaljäshinken när du överförde blandningen, du kanske fick mer jäst eller socker i endera flaskan.
Men testa och notera noga din process, det är ju en del av charmen att brygga att man lär sig allt eftersom och att det sällan blir lika resultat pga nån liten variation i förfarandet (eller yttre omständigheter) från gång till gång. :)