av HackKing » tor maj 18, 2017 18:25
Tog och loggade temperaturen på en jäsning rött av druvsaft.
FastFerment har en "brunn" lämplig för temperatursensor, använde en DS18B20 som passar perfekt, tillsammans med en AM2320 som mäter omgivande temperatur och fuktighet. Detta kopplat till en ESP8266 wifi-mikrokontroller som sänder mätdata till min hemmaserver med MariaDB.
I dokumentet är det alltså den sista "Wort temperature" som är mest intressant. I slutet är oechsle nära 1.005.
Några reflektioner på varför temperaturen började stiga lite i början för att sedan avstanna? Går det åt värme när jästen förökar sig?
Tog och loggade temperaturen på en jäsning rött av druvsaft.
FastFerment har en "brunn" lämplig för temperatursensor, använde en DS18B20 som passar perfekt, tillsammans med en AM2320 som mäter omgivande temperatur och fuktighet. Detta kopplat till en ESP8266 wifi-mikrokontroller som sänder mätdata till min hemmaserver med MariaDB.
I dokumentet är det alltså den sista "Wort temperature" som är mest intressant. I slutet är oechsle nära 1.005.
[attachment=0]bryggtemp.pdf[/attachment]
Några reflektioner på varför temperaturen började stiga lite i början för att sedan avstanna? Går det åt värme när jästen förökar sig?