Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Temperaturlogg av en vinjäsning

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Temperaturlogg av en vinjäsning

Temperaturlogg av en vinjäsning

av HackKing » tor maj 18, 2017 18:25

Tog och loggade temperaturen på en jäsning rött av druvsaft.
FastFerment har en "brunn" lämplig för temperatursensor, använde en DS18B20 som passar perfekt, tillsammans med en AM2320 som mäter omgivande temperatur och fuktighet. Detta kopplat till en ESP8266 wifi-mikrokontroller som sänder mätdata till min hemmaserver med MariaDB.
I dokumentet är det alltså den sista "Wort temperature" som är mest intressant. I slutet är oechsle nära 1.005.
bryggtemp.pdf
(141.83 KiB) Nerladdad 27 gånger
Några reflektioner på varför temperaturen började stiga lite i början för att sedan avstanna? Går det åt värme när jästen förökar sig?

Upp