av latmasken » mån apr 03, 2017 18:02
Det bästa sättet att göra isvatten är att låta krossad is smälta så det bildas vatten. Så länge du har isbitar kvar i vattnet så håller det ganska exakt noll grader (om du rör om mellan varven). Tänk dock på att isen är kallare än noll så det är vattnet du ska mäta (men isen brukar flyta ovanpå vattnet så det är bara att sticka ner den till botten).
2-punktskalibreringen är i alla fall bättre än bara en punkt, men den missar ju fel i mitten av skalan (om termometern inte är linjär).
Det bästa sättet att göra isvatten är att låta krossad is smälta så det bildas vatten. Så länge du har isbitar kvar i vattnet så håller det ganska exakt noll grader (om du rör om mellan varven). Tänk dock på att isen är kallare än noll så det är vattnet du ska mäta (men isen brukar flyta ovanpå vattnet så det är bara att sticka ner den till botten).
2-punktskalibreringen är i alla fall bättre än bara en punkt, men den missar ju fel i mitten av skalan (om termometern inte är linjär).