Hej på er igen!
Nu är jag inne på månad 5 av batch #1 & #2 !
De jäser fortfarande även om väldigt väldigt lite och sakta.
har klarnat väldigt mycket.
Batch #3 & #4 är färdigjästa.
Tror att det har med att göra att på #1 & #2 så hade jag inte honung till att uppnå jästens maximala alkohol potential vilket gör att de jäser otroligt länge och in i det sista.
på batch #3 hade jag så att det var ganska mycket procentenheter över möjlig alkohol och på #4 bara någon enstaka enhet över.. tror att detta har gjort att jästen kunna äta och producera tillräckligt mycket alkohol för att verkligen kunna ta död på sig själv.
#1 & #2 Har en känsla av vitt vin med lite honungsmak, det karameliserade är tyngre på tungan..
#3 Har enligt min vän som druckit mycket mjöd en perfekt smak, ett av de bästa mjöden han smakat. Själv tycker jag det smakar helt underbart!
#4 Detta var där mindre honung i så alkoholsmaken är mer framträdande, dock mycket gott detta också. tror att med lite lagring kommer det vara superbt!
Ja detta var uppdateringen för denna gången
Nästa kommer när #1 & #2 väl jäst klart !