av AirQ » ons mar 01, 2017 9:04
Vanilla skrev:Det har du nog rätt i ! Vill bara ta upp en sak du nämner, du skriver "enligt konstens alla regler". Jag tycker inte det verkar finnas några regler och det är det som gör det så svårt när man är nybörjare. Det hjälper ju inte att man är ambitiös och läser på för man upptäcker bara att det står olika på alla ställen och frågar man här på forumet har ni också ganska olika meningar. Så det är väl så att man måste hitta sitt eget sätt som funkar och det kan nog ta 3-4 ggr som du säger. Men jag skulle nog önska att du eller någon annan duktig bryggare kunde skriva en handledning så man hade lite att gå efter. Det hade varit toppen!
Tack än en gång för all hjälp!
Det handlar mest om att alla faktiskt gör olika, olika typer av öl/vin/cider/mjöd gillar olika behandling, en del har fuktigare klimat än andra, hårdare/mjukare vatten osv osv.
Bryggning är en rätt "lätt" hobby, är svårt att göra generalfel så de blir totalt odrickbart, därimot så är det ganska svårt att få drycken perfekt kontinueligt, då krävs en massa bryggningar, en del hel del utrustning samt bra dokumentation så man vet vad man gjort bra/fel och vad man ändrat sen gången innan.
Så det är ganska svårt o sätta generella regler för bryggning
Skickat från min SM-G920F via Tapatalk
[quote="Vanilla"]Det har du nog rätt i ! Vill bara ta upp en sak du nämner, du skriver "enligt konstens alla regler". Jag tycker inte det verkar finnas några regler och det är det som gör det så svårt när man är nybörjare. Det hjälper ju inte att man är ambitiös och läser på för man upptäcker bara att det står olika på alla ställen och frågar man här på forumet har ni också ganska olika meningar. Så det är väl så att man måste hitta sitt eget sätt som funkar och det kan nog ta 3-4 ggr som du säger. Men jag skulle nog önska att du eller någon annan duktig bryggare kunde skriva en handledning så man hade lite att gå efter. Det hade varit toppen! :-D Tack än en gång för all hjälp![/quote]
Det handlar mest om att alla faktiskt gör olika, olika typer av öl/vin/cider/mjöd gillar olika behandling, en del har fuktigare klimat än andra, hårdare/mjukare vatten osv osv.
Bryggning är en rätt "lätt" hobby, är svårt att göra generalfel så de blir totalt odrickbart, därimot så är det ganska svårt att få drycken perfekt kontinueligt, då krävs en massa bryggningar, en del hel del utrustning samt bra dokumentation så man vet vad man gjort bra/fel och vad man ändrat sen gången innan.
Så det är ganska svårt o sätta generella regler för bryggning :)
Skickat från min SM-G920F via Tapatalk