Har nu kört igång mina två första batcher med öl!
SKIT KUL!
På den ena har jag verkligen satsat och gått för en Berliner Weisse! 2 x 4L En med hallon och en naturell
Loggen kan ni följa här om ni vill:
http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php? ... 14#p183814
Nu till detta ölet!
Jag har ingen aning vad detta blir för sort, så hoppas nån kan hjälpa mig att lista ut det
Har inte räknat IBU eller EBC då jag har NOLL koll på dessa saker för tillfället, vill bara testa mig fram lite medan jag läser upp mig på ämnet
Nån får gärna hjälpa om dom skulle ha tid och ork
Använder mig av ett Pale Ale malt extrakt som jag blandar ut til 8 liter.
- Lig7TVkm.jpg (9.04 KiB) Visad 175 gånger
- 0Hc33QAm.jpg (15.51 KiB) Visad 175 gånger
1. Rengör precis allt som ska i kontakt med ölen.. Tvättar/lägger i blöt med desinfiserings medel som ska sköljas av, sen sprayar jag på ett (oxiderande?) jag kan låta sitta kvar.
- siSTUICm.jpg (7.74 KiB) Visad 175 gånger
- XVCFDkgm.jpg (13.84 KiB) Visad 175 gånger
2.Kokar upp vörten och tillsätter bitterhumlan 10g
Cascade 5,1% (60 min), Smakhumle 8g
Lublin2,1% (15min) och aromhumle
Lublin2,1%(5min)
- 1PNEr7Gm.jpg (20.61 KiB) Visad 175 gånger
- E2XRlZam.jpg (13.09 KiB) Visad 175 gånger
3. Kyler vörten, rehydrerar jästen och tar ett prov! OG 55.
- NTdmvFUm.jpg (16.77 KiB) Visad 175 gånger
- rkznDF9m.jpg (14.23 KiB) Visad 175 gånger
4. Tappar nu över till jäshink vid 21° och häller i jästen. Skakar KRAFTIGT i 3 minuter och sätter hinken till jäsning.
- kBDnBW6m.jpg (16.01 KiB) Visad 175 gånger
Nu återstår de bara att vänta! Smakade på vörten från provet jag tog. Tyckte de smaka rätt så bra!
Humlen va helt klart där, men tror jag skulle kört på med en starkare bitterhumla. Har en colombus på 14%.. men vågade inte ifall de skulle bli för mycket.. Men, men.. man lär sig ju!
Frugan e inte helt nöjd då min nya hobby har tagit över vardagsrummet!
- cZY4eJvm.jpg (8.99 KiB) Visad 175 gånger
Fortsättning följer!