av Kusken » lör feb 04, 2017 13:58
Provsmakade i dag. Det finns faktiskt en röksmak kvar, men inte så kraftig. Tror den kan bli riktigt bra, har redan en tydlig wiskeykaraktär. Men nästa gång ska jag nog göra allt enligt boken. Strippa först och sen en eller två gånger i potstill. Detta för att få en produkt enligt konstens alla regler. Måste nog detta för att veta vad det är jag siktar efter. Då kan jag jämföra hur skitig wiskeyn ska vara som vit. Har svårt att tro att den ska vara så skitig som denna var efter första körningen. Kanske jag var helt fel ute dessutom med mäskningstempen, lade mig ju lite högt där, borde nog följt dina råd. Idag håller jag på med en ny rågmäsk. Har bakat en blandning av rågkross, vetekross och vetegroddar i 100grader 24 timmar. detta ska blandas med socker och enzymer och destilleras minst två gånger. Tanken är att få en vodka med sädeskaraktär. Hoppas få den ren, fast med smak av säd utan kolrening. Ska dessutom bränna en rommäsk i kväll om jag hinner, blir nog plattor plus lite kolonnfyllning.
Provsmakade i dag. Det finns faktiskt en röksmak kvar, men inte så kraftig. Tror den kan bli riktigt bra, har redan en tydlig wiskeykaraktär. Men nästa gång ska jag nog göra allt enligt boken. Strippa först och sen en eller två gånger i potstill. Detta för att få en produkt enligt konstens alla regler. Måste nog detta för att veta vad det är jag siktar efter. Då kan jag jämföra hur skitig wiskeyn ska vara som vit. Har svårt att tro att den ska vara så skitig som denna var efter första körningen. Kanske jag var helt fel ute dessutom med mäskningstempen, lade mig ju lite högt där, borde nog följt dina råd. Idag håller jag på med en ny rågmäsk. Har bakat en blandning av rågkross, vetekross och vetegroddar i 100grader 24 timmar. detta ska blandas med socker och enzymer och destilleras minst två gånger. Tanken är att få en vodka med sädeskaraktär. Hoppas få den ren, fast med smak av säd utan kolrening. Ska dessutom bränna en rommäsk i kväll om jag hinner, blir nog plattor plus lite kolonnfyllning.