av Göran1980 » sön dec 18, 2016 21:16
Hejsan.
Var ute å körde en sväng idag, och på ett ställe hitta jag en tomt med Ingrid Marie äpplen plus ngn annan höst/vintersort. Ägaren äter tydligen inga äpplen, enligt grannen.
Men nu till frågan;
Höst/vinteräpplen som har varit utsatta för sisådär en 3-5 frostnätter, hur är dessa att göra cider på?
Påverkar det musten att det varit frostnätter?
Funderar ev på att plocka rent träden och sedan försöka köpa ett gott parti syrliga äpplen typ Belle de boskop.
Har ju konstaterat att cider blir bra på sena höstäpplen.
Första satsen som gjordes på sena sommaräpplen blev bara tunn. Så således borde ju vinteräpplen funka alldeles utmärkt.
Ni ciderfantaster här på forumet - vad har ni för erfarenhet av detta?
Vilket/vilka är era favoritäpplen?
Hejsan.
Var ute å körde en sväng idag, och på ett ställe hitta jag en tomt med Ingrid Marie äpplen plus ngn annan höst/vintersort. Ägaren äter tydligen inga äpplen, enligt grannen.
Men nu till frågan;
Höst/vinteräpplen som har varit utsatta för sisådär en 3-5 frostnätter, hur är dessa att göra cider på?
Påverkar det musten att det varit frostnätter?
Funderar ev på att plocka rent träden och sedan försöka köpa ett gott parti syrliga äpplen typ Belle de boskop.
Har ju konstaterat att cider blir bra på sena höstäpplen.
Första satsen som gjordes på sena sommaräpplen blev bara tunn. Så således borde ju vinteräpplen funka alldeles utmärkt.
Ni ciderfantaster här på forumet - vad har ni för erfarenhet av detta?
Vilket/vilka är era favoritäpplen?