Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Cidersats typ Bulldog + malda äpplen??

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Cidersats typ Bulldog + malda äpplen??

Re: Cidersats typ Bulldog + malda äpplen??

av Häxbryggaren » ons dec 14, 2016 14:52

Tack för tipset stork. :D Ska testa detta vid tillfälle vore rätt skönt att slippa allt jobb med att musta äpplen. Alt göra som latmasken säger köpa billig juice. Det kan ju duga som bas om inte annat.

Re: Cidersats typ Bulldog + malda äpplen??

av strok » sön dec 11, 2016 15:14

byt ut jästen i bulldogsatsen,den innehåller sorbitol el aspartam som inte försvinner vid jäsning...
cidern blir alltså söt hur du än gör!

jag har provat bulldogcider,bytt jäst,samt tagit i lite mindre vatten än recept samt hällt i lite ekologisk ofiltrerad äppeljuice
istället för vatten. har även provat tillsätta juicekoncentrat till kolsyrejäsningen
blir helt ok,mycket bättre än satsen!

Re: Cidersats typ Bulldog + malda äpplen??

av latmasken » tis okt 25, 2016 8:24

Köp den billigaste äppeljuice du kan hitta istället. När jag letade så var faktiskt Willys drickfärdiga billigare än koncentrat, men priserna varierar nog en del. En fördel med koncentrat är att man ska späda med mindre vatten och då få högre sockerhalt och kraftigare smak.

Vill du vildjäsa så kan du ta ett äpple och göra en förkultur på.

Re: Cidersats typ Bulldog + malda äpplen??

av ranald » mån okt 24, 2016 21:42

Jag tror inte att lite söta "dessertäpplen" från ger något annat än besvär.

Här är en sajt med all info du behöver om varför: http://www.cider.org.uk/

Cidersats typ Bulldog + malda äpplen??

av Iznogoud » mån okt 24, 2016 20:24

Det här med att brygga cider verkar ju kul, så jag tänkte göra ett försök!
Först var jag helt inne på att göra från scratch, men då jag varken har några äpplen eller nån vettig press så gav jag upp det, för tillfället.
Så jag föll till föga och köpte till slut en "Bulldog Premium Cider" fusksats istället, men jag vill inte göra något sötslisk som Kopparbergs t.e.x. utan hoppas på något mera vuxet i smaken.
Dessutom är det lite kul att experimentera, så jag funderar på att köra något kilo köpeäpplen i köttkvarnen och blanda ut koncentratet med.

Vad tror ni om det och hur bör jag i så fall gå tillväga?
Ska jag svavla moset? Eller bör jag sila bort fruktmoset och använda bara musten?

Eller ska jag helt enkelt gefan i att förstöra fusksatsen? ;)

Tacksam för råd.

Upp