av cissiny » mån dec 05, 2016 18:14
Vanilla skrev:Det låter vettigt! Jag hade hellre fått 1 l gott vin än 8 l vin som inte smakar något. Ska tänka på att ha mindre vatten nästa gång. Men vad gör jag nu med den här satsen, går den att smaksätta?
Jag har ett "fuskrödvin" som blev lite "klent", hade äppeljuice istället för druvjuice. Har du flera mindre dunkar, typ 5 liter, så dela upp det. Du kan ju göra glögg på en del? Eller tillsätta lite té om du vill ha mera strävhet (jag hade i typ 1 dl starkt Earl Grey i mitt, iofs innan det var färdigjäst).
Lite andra idéer som jag inte testat, om du har flera dunkar, ev 1,5-2 liters PET?
* en burk (500 g) russin
* torkade fikon
* outspädd saft, har det ändå slutat jäsa (minns inte om du jässtoppade?) så är det inte så kinkigt med konservering
* druvjuice (jag har använt Fontana, 1 liter för 13:-) - det blir ju mörkare, äppeljuice om du vill ha vitt vin
med de två senaste så spär du ju ut alkoholen, kanske även med de övre varianterna om än inte lika mycket.
[quote="Vanilla"]Det låter vettigt! Jag hade hellre fått 1 l gott vin än 8 l vin som inte smakar något. Ska tänka på att ha mindre vatten nästa gång. Men vad gör jag nu med den här satsen, går den att smaksätta?[/quote]
Jag har ett "fuskrödvin" som blev lite "klent", hade äppeljuice istället för druvjuice. Har du flera mindre dunkar, typ 5 liter, så dela upp det. Du kan ju göra glögg på en del? Eller tillsätta lite té om du vill ha mera strävhet (jag hade i typ 1 dl starkt Earl Grey i mitt, iofs innan det var färdigjäst).
Lite andra idéer som jag inte testat, om du har flera dunkar, ev 1,5-2 liters PET?
* en burk (500 g) russin
* torkade fikon
* outspädd saft, har det ändå slutat jäsa (minns inte om du jässtoppade?) så är det inte så kinkigt med konservering
* druvjuice (jag har använt Fontana, 1 liter för 13:-) - det blir ju mörkare, äppeljuice om du vill ha vitt vin
med de två senaste så spär du ju ut alkoholen, kanske även med de övre varianterna om än inte lika mycket.