Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

FastFerment, prisvärd?

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: FastFerment, prisvärd?

Re: FastFerment, prisvärd?

av latmasken » tis dec 06, 2016 19:52

jakan65 skrev:Alvarligt är du tappad bakom jäsdunken.fastfermern tar hand om jästkakan!!!kall krasha -klarna måste man göra ändå...
Jag undrar om det är du som är tappat bakom jäsdunken. Vad yrar du om för jästkaka? Du får aldrig en bottensats som består enbart av jäst.

Hur får du bort bottensatsen efter kallkraschen? Tappar av från jäshinken med vanlig hävert? Varför kan du inte göra så innan kallkraschen i såna fall?

Hade jag en fastferment skulle jag just använda den för den andra klarningen. Första omtappningen (från jäshink) gör det då inget om man råkar få med lite lite extra bottensats eftersom den hamnar i spetsen på fastfermenten efter kallkraschen.

Re: FastFerment, prisvärd?

av Dr snuggels » mån dec 05, 2016 20:50

jakan65 skrev:Alvarligt är du tappad bakom jäsdunken.fastfermern tar hand om jästkakan!!!kall krasha -klarna måste man göra ändå...
ursäkta men du måste varit bortom allt klart själv. när du skrev detta.med så många inlägg med samma inlogg datum som jag.så undrar jag om du e frisk i pallet.llr ständigt full. :?
du å ja har inget att säga varann pga du är antigen skriver inget här men .antar att du förstår,jävla idiot mupp med tanke på hur många mess du gjort.jag kan skriva här vad jag tycker om dig jävla latmask......
Lite vett o nettikett hade kanske varit på sin plats.
Även om du tycker att Latmaskens förslag är en aning naivt och du kanske anser att du har större kunskap om produkten i fråga än tidigare nämnda evertebrater borde du reflektera över ditt sätt att uttrycka detta.

Re: FastFerment, prisvärd?

av AirQ » mån dec 05, 2016 17:39

Tja, klarning/kallkrash lämnar ju en hel del bös i botten, så tycker väll att latmasken har en poäng i det han säger, även om det kanske inte är enormt mkt bös.

Är ju en optimal produkt om man har utrymmet för kallkrashen, annars att tappa över till annat kärl och riskera oxidera ölet samt röra runt de böset som blir i från kallkrashen känns lite meningslöst, då kan man lika bra jäsa i hink o sen tappa om för att bli av med böset och är då betydligt billigare.

Sen kan det ju va bra för dem som vill spara jästkakan och tvätta den o använda till andra bryggningar.

Re: FastFerment, prisvärd?

av jakan65 » mån dec 05, 2016 14:41

Alvarligt är du tappad bakom jäsdunken.fastfermern tar hand om jästkakan!!!kall krasha -klarna måste man göra ändå...
ursäkta men du måste varit bortom allt klart själv. när du skrev detta.med så många inlägg med samma inlogg datum som jag.så undrar jag om du e frisk i pallet.llr ständigt full. :?[/quote]
du å ja har inget att säga varann pga du är antigen skriver inget här men .antar att du förstår,jävla idiot mupp med tanke på hur många mess du gjort.jag kan skriva här vad jag tycker om dig jävla latmask......

Re: FastFerment, prisvärd?

av latmasken » sön dec 04, 2016 13:38

jakan65 skrev: Alvarligt är du tappad bakom jäsdunken.fastfermern tar hand om jästkakan!!!kall krasha -klarna måste man göra ändå...
ursäkta men du måste varit bortom allt klart själv. när du skrev detta.med så många inlägg med samma inlogg datum som jag.så undrar jag om du e frisk i pallet.llr ständigt full. :?
Innan kallkraschen så har du bara halva bottensatsen i kärlet... Det är inte bara jag som har skrivit detta, AirQ skrev samma sak.

Re: FastFerment, prisvärd?

av jakan65 » lör dec 03, 2016 20:03

latmasken skrev:Men poängen med en FastFerment är ju att det är enkelt att ta hand om bottensatsen.

Att då tappa över från sin FastFerment till en jäshink innan man har klarnat ölen är ju då helt meningslöst? Det måste ju då i såna fall vara bättre att jäsa i jäshinken och tappa över till FastFerment för klarningen?
Alvarligt är du tappad bakom jäsdunken.fastfermern tar hand om jästkakan!!!kall krasha -klarna måste man göra ändå...
ursäkta men du måste varit bortom allt klart själv. när du skrev detta.med så många inlägg med samma inlogg datum som jag.så undrar jag om du e frisk i pallet.llr ständigt full. :?

Re: FastFerment, prisvärd?

av latmasken » lör dec 03, 2016 19:10

Men poängen med en FastFerment är ju att det är enkelt att ta hand om bottensatsen.

Att då tappa över från sin FastFerment till en jäshink innan man har klarnat ölen är ju då helt meningslöst? Det måste ju då i såna fall vara bättre att jäsa i jäshinken och tappa över till FastFerment för klarningen?

Re: FastFerment, prisvärd?

av jakan65 » lör dec 03, 2016 16:15

latmasken skrev:Men kallkraschen är väl till för att klarna ölen? D.v.s. den ger en bottensats?
Det är väl klart det är det.med så många inlägg som du har.borde du fattat vad jag skrev. :thumbup:
:( jakan

Re: FastFerment, prisvärd?

av latmasken » fre dec 02, 2016 17:48

Men kallkraschen är väl till för att klarna ölen? D.v.s. den ger en bottensats?

Re: FastFerment, prisvärd?

av jakan65 » fre dec 02, 2016 7:42

latmasken skrev:Om man tappar över på jäshink går man väl miste om finessen att bottensatsen samlas i "spetsen"? Det är ju det som är finessen med koniskt jäskärl: enklare att ta hand om bottensatsen.
Vad jag menade var.jäs klart i fastfermentern å få bort jästen.när det är klart,tappa på hink kallkrasha
sen sätta ny öl i fastfermentern. :)
mvh jakan

Re: FastFerment, prisvärd?

av AirQ » tor dec 01, 2016 22:23

jakan65 skrev:Hej ser inte problemet.när det jäst klart ,tappa över på jäshink.
då får du-ni in fler i kylen för kallkrash.
tittade på en på humlegården.såg stabil ut. :wink:
mvh jakan
Tappar ju lite finessen med den om man skall tappa om, då detta är just deras största säljargument :)

Re: FastFerment, prisvärd?

av latmasken » tor dec 01, 2016 16:22

Om man tappar över på jäshink går man väl miste om finessen att bottensatsen samlas i "spetsen"? Det är ju det som är finessen med koniskt jäskärl: enklare att ta hand om bottensatsen.

Re: FastFerment, prisvärd?

av jakan65 » tor dec 01, 2016 13:25

Hej ser inte problemet.när det jäst klart ,tappa över på jäshink.
då får du-ni in fler i kylen för kallkrash.
tittade på en på humlegården.såg stabil ut. :wink:
mvh jakan

Re: FastFerment, prisvärd?

av Lynghaug » tor dec 01, 2016 12:13

Jo -- den är ju lite hög. Det blir bara en åt gången ..

Re: FastFerment, prisvärd?

av AirQ » tor dec 01, 2016 10:02

Enda nackdelen jag ser med den är väll att den kan va måttligt svår o få plats med i jäskyl eller för kallkrash.
Annars verkar den funka smidigt :)

Upp