Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Hur funkar en sourmash ?

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Hur funkar en sourmash ?

Re: Hur funkar en sourmash ?

av HappyFrog » tis jan 24, 2017 21:53

Tips till alla som bor i Uppland, Västmanland med omnejd. Vill ni köpa majs till bra pris, dessutom GMO-fritt sådan, då ska ni åka till Knivsta.

https://www.blocket.se/uppsala/Fodermajs_51685544.htm

Re: Hur funkar en sourmash ?

av Swedish Pride » ons nov 30, 2016 15:33

Japp UJ e Uncle Jesse
utan backset så er det ju inte en sourmash, utan bara en vanlig wash.
Inte för att det är något fel med det, men annan smakprofil

jag låg PH e ju var som gör det surt, så låg ph och smaktillförning e vad då får ut av backsetten

Re: Hur funkar en sourmash ?

av Kusken » ons nov 30, 2016 13:48

Tror det var den eller en variant på den jag provade. Om jag minns rätt så var det Riku som tipsade om den. Detta var väl en tio år sedan. Krossad torkad majs och råg var det i den, och resultatet blev väldigt gott. Men vad tillför dranken förutom mer smak? Kan det ha med phvärdet att göra? Är lite vetgirig av mig, räcker inte att veta att det funkar utan vill gärna veta varför också. Tusen tack för svaren så långt.
UJ = Uncle Jesse ?

Re: Hur funkar en sourmash ?

av Swedish Pride » ons nov 30, 2016 10:26

den vanligaste sourmashen e UJ, där förlitar vi oss på majs bara för smak, i knombination med backsett såklart.
UJ har som reger 10 till 25% backset, jag brukar ligga på 10%, om man kör många generationer så kan man på problem med PH annars.
Efter varje gen så lägger jag till med majs, så det e bra att ha ett stort järsnings kärn, jag har 110 liters tunnor

Re: Hur funkar en sourmash ?

av Flerpen » mån nov 28, 2016 23:24

Man använder oftast majs i kombination med en malt som har höga enzym nivåer. Annars vid tex ujssm så är majsen baea smaksättare

Hur funkar en sourmash ?

av Kusken » sön nov 27, 2016 19:26

Har sett en del recept på sourmash. En del med cornflakes ,andra med krossad majs. Till detta tillsätts socker och drank ( tror det heter så, alltså det som blir kvar i kokarn efter destillationen) . Jag förstår inte hur majsstärkelsen omvandlas till socker utan enzymer. Eller är majsen med bara som smaksättning? Provade faktiskt en sån mäsk för många år sedan och resultatet blev väldigt bra. Är det något snille här på forumet som kan förklara vore jag tacksam.

Upp