av fredrikl » mån nov 21, 2016 20:43
När jag och min bror pitchade jäst i äppelmusten för att göra cider, så glömde vi en dunk med must. Eftersom vi inte hade någon jäst kvar frös vi då in det mesta. Lite hade jag dock i en flaska i kylskåpet, som sedan började jästa av vildjästen efter några dagar, och faktiskt smakade riktigt bra.
Pga det funderar vi nu på att ta ut musten ur frysen och försöka jäsa den med vildjästen, men frågan är om vildjästen har överlevt några veckor i frysen. Vad säger ni?
När jag och min bror pitchade jäst i äppelmusten för att göra cider, så glömde vi en dunk med must. Eftersom vi inte hade någon jäst kvar frös vi då in det mesta. Lite hade jag dock i en flaska i kylskåpet, som sedan började jästa av vildjästen efter några dagar, och faktiskt smakade riktigt bra.
Pga det funderar vi nu på att ta ut musten ur frysen och försöka jäsa den med vildjästen, men frågan är om vildjästen har överlevt några veckor i frysen. Vad säger ni?