av cissiny » sön nov 06, 2016 16:35
ranald skrev:cissiny skrev:Har skapat en ny tråd under vin på bär och frukt, det smakar väldigt illa (Oe 1,002) och jag misstänker clementinerna...
Det vita i ctrusfrukter vill man inte ha med i bryggden. Det blir beskt.
Å andra sidan går det över med några års lagring.
Jo, det har jag läst mig till... Jag köpte ett kilo clementiner och skalade, dom var rätt omogna (mer gulgröna än gulorange). Clementiner har ju inte så mycket vitt, några kärnor såg jag inte till heller, tog inte med nåt skal heller.
Jag jässtoppade och pytsade i en rejäl sockerlag (1 kg), får se om det blir drickbart men det känns väldigt tveksamt... Kokade upp juice (apelsin/mandarin/äpple) för drygt två dygns sedan med två kanelstänger och en halv burk vaniljstänger i bitar. Det luktade ljuvligt då, men jag undrar om det i kombination med de sura clementinerna blev beska...
Nu är det avsilat och omtappat på dunk, stank hemskt men jag kom på sen att det nog var jässtoppet som behövde vädras ut.
Jag är väldigt tveksam till den här brygden, tyvärr var ju de färska fikonen svindyra, hade jag inte lagt ut så mycket så hade jag nog hällt ut direkt.
[quote="ranald"][quote="cissiny"]Har skapat en ny tråd under vin på bär och frukt, det smakar väldigt illa (Oe 1,002) och jag misstänker clementinerna...[/quote]
Det vita i ctrusfrukter vill man inte ha med i bryggden. Det blir beskt.
Å andra sidan går det över med några års lagring.[/quote]
Jo, det har jag läst mig till... Jag köpte ett kilo clementiner och skalade, dom var rätt omogna (mer gulgröna än gulorange). Clementiner har ju inte så mycket vitt, några kärnor såg jag inte till heller, tog inte med nåt skal heller.
Jag jässtoppade och pytsade i en rejäl sockerlag (1 kg), får se om det blir drickbart men det känns väldigt tveksamt... Kokade upp juice (apelsin/mandarin/äpple) för drygt två dygns sedan med två kanelstänger och en halv burk vaniljstänger i bitar. Det luktade ljuvligt då, men jag undrar om det i kombination med de sura clementinerna blev beska...
Nu är det avsilat och omtappat på dunk, stank hemskt men jag kom på sen att det nog var jässtoppet som behövde vädras ut.
Jag är väldigt tveksam till den här brygden, tyvärr var ju de färska fikonen svindyra, hade jag inte lagt ut så mycket så hade jag nog hällt ut direkt.