av Mooki » tor aug 18, 2016 15:18
Det roliga (eller snarare en av många roliga detaljer) med en potstill är att man kan göra saker genomskinliga - typiskt bra i fallet svarta vinbär som har en tendens att bli grumsigt och trist.
Även pepparmynta från misslyckade absinthe-experiment som blir brungeggigt och trist ser klart mycket bättre ut genomskinligt.
Blir iaf 3 användbara metoder med en potstill.
1) Vin som bas för att göra "Eau-de-Vie-de-Fruits".
2) Kryddad sprit som bas som behöver snyggas till.
3) Neutral sprit som bas (Carter head, tex för gin) där spriten kryddas under destillationen.
Det roliga (eller snarare en av många roliga detaljer) med en potstill är att man kan göra saker genomskinliga - typiskt bra i fallet svarta vinbär som har en tendens att bli grumsigt och trist.
Även pepparmynta från misslyckade absinthe-experiment som blir brungeggigt och trist ser klart mycket bättre ut genomskinligt.
Blir iaf 3 användbara metoder med en potstill.
1) Vin som bas för att göra "Eau-de-Vie-de-Fruits".
2) Kryddad sprit som bas som behöver snyggas till.
3) Neutral sprit som bas (Carter head, tex för gin) där spriten kryddas under destillationen.