Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Guinnes recept

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Guinnes recept

Re: Guinnes recept

av Lukedaduke » tor jun 23, 2016 16:41

Knox skrev:För att en Guiness innehåller inte havregryn eller crystalmalt och gör man en klon så gör man :-)
Som sagt blir det nog ingen dålig öl men förmodligen smakar den inte precis som en Guiness
Jaha då förstår jag, får väl kolla nån annan guide. Är fortfarande rookie inom bryggning, vore kul o testa lite olika sorter bara :D
stort tack för tipsen!!!

Re: Guinnes recept

av Knox » ons jun 22, 2016 22:38

För att en Guiness innehåller inte havregryn eller crystalmalt och gör man en klon så gör man :-)
Som sagt blir det nog ingen dålig öl men förmodligen smakar den inte precis som en Guiness

Re: Guinnes recept

av Lukedaduke » ons jun 22, 2016 18:10

Knox skrev:inte för att vara sån men det där blir nog ingen Guinness klon, säkert ingen dålig öl men ingen klon.
Jag hade kört nått likande detta:
https://byo.com/recipes-tag/item/3024-g ... ught-clone
dvs skippat karamell/crystalmalten och havregrynen
Tack för svar!

Ok! jag bryggde enligt detta recept ändå så vi får se hur det smakar helt enkelt ^^. Bara av ren nyfikenhet, varför skulle du skippat karamell-malt och havregryn? :)

Re: Guinnes recept

av Knox » ons jun 22, 2016 11:28

inte för att vara sån men det där blir nog ingen Guinness klon, säkert ingen dålig öl men ingen klon.
Jag hade kört nått likande detta:
https://byo.com/recipes-tag/item/3024-g ... ught-clone
dvs skippat karamell/crystalmalten och havregrynen

Guinnes recept

av Lukedaduke » tis jun 21, 2016 15:03

Tja!

Tänkte testa på en klon på guinnes.

Kok: 15,5L
Färdig öl: 10L

Malt
1,45 kg pale ale-malt (71%)
350g roasted barley (17%)
100g rågflingor (5%)
50g havregryn (2,5%)
50g pale crystal malt 2,5%)
40g syra malt (2%)

Mäska 75 min 65 grader

Humle

10g target 60 min
15g East Kent Goldings 60 min

Jäst

1 pkt 125ml flytande Wyeast 1084 Irish Ale

OG: 1,041
FG 1,010
IBU 42

Primärjäsning 3 veckor, stå på flaska 4 veckor.

Några tankar i övrigt om receptet? Något jag kan ha glömt?

/Mvh Luke

Upp