av Lukedaduke » tis jun 21, 2016 15:03
Tja!
Tänkte testa på en klon på guinnes.
Kok: 15,5L
Färdig öl: 10L
Malt
1,45 kg pale ale-malt (71%)
350g roasted barley (17%)
100g rågflingor (5%)
50g havregryn (2,5%)
50g pale crystal malt 2,5%)
40g syra malt (2%)
Mäska 75 min 65 grader
Humle
10g target 60 min
15g East Kent Goldings 60 min
Jäst
1 pkt 125ml flytande Wyeast 1084 Irish Ale
OG: 1,041
FG 1,010
IBU 42
Primärjäsning 3 veckor, stå på flaska 4 veckor.
Några tankar i övrigt om receptet? Något jag kan ha glömt?
/Mvh Luke
Tja!
Tänkte testa på en klon på guinnes.
Kok: 15,5L
Färdig öl: 10L
[u]Malt[/u]
1,45 kg pale ale-malt (71%)
350g roasted barley (17%)
100g rågflingor (5%)
50g havregryn (2,5%)
50g pale crystal malt 2,5%)
40g syra malt (2%)
Mäska 75 min 65 grader
[u]Humle[/u]
10g target 60 min
15g East Kent Goldings 60 min
[u]Jäst[/u]
1 pkt 125ml flytande Wyeast 1084 Irish Ale
OG: 1,041
FG 1,010
IBU 42
Primärjäsning 3 veckor, stå på flaska 4 veckor.
Några tankar i övrigt om receptet? Något jag kan ha glömt?
/Mvh Luke