av ÖlBurken » mån jun 20, 2016 12:08
Jag har två stora och två små fat och har kommit fram till att det inte alls är en självklarhet att man ska ha fat. Jag hinner själv inte dricka så mycket och brygger inte hemma, utan i en lokal. Därför kånkar jag hem flaskor hem att dricka hemma då ett fat inte riktigt får plats i kylen (eller det är snarare så att jag inte får ha ett fat i kylen hemma). Jag brukar också ge bort några flaskor hit och dit vilket ju såklart blir svårt med fat. När jag fyllde de två stora faten med öl blev den ölen stående väldigt länge i faten, snart ett år. Det är inte riktigt så jag tänkte mig det hela. Jag har nu tänkt att jag ska tappa över från de stora faten till de små vid behov så att jag kan ta med dem istället på fest eller hem. Det är ju lätt att tappa från ölkoppling till ölkoppling helt syrefritt.
Så jag kommer fortsätta med flaskor ändå. Det viktiga är ju att flaskorna sköljs ordentligt efter att de tömts.
Jag brukar också lämna slangen på fatet. Jag har picknick-kran på slangen och jag bara låter rullen hänga från fatet inne i kylen. Den första slatten, ca en halv deciliter, häller jag bara bort då. Då kör jag med sytråd.
Jag har två stora och två små fat och har kommit fram till att det inte alls är en självklarhet att man ska ha fat. Jag hinner själv inte dricka så mycket och brygger inte hemma, utan i en lokal. Därför kånkar jag hem flaskor hem att dricka hemma då ett fat inte riktigt får plats i kylen (eller det är snarare så att jag inte får ha ett fat i kylen hemma). Jag brukar också ge bort några flaskor hit och dit vilket ju såklart blir svårt med fat. När jag fyllde de två stora faten med öl blev den ölen stående väldigt länge i faten, snart ett år. Det är inte riktigt så jag tänkte mig det hela. Jag har nu tänkt att jag ska tappa över från de stora faten till de små vid behov så att jag kan ta med dem istället på fest eller hem. Det är ju lätt att tappa från ölkoppling till ölkoppling helt syrefritt.
Så jag kommer fortsätta med flaskor ändå. Det viktiga är ju att flaskorna sköljs ordentligt efter att de tömts.
Jag brukar också lämna slangen på fatet. Jag har picknick-kran på slangen och jag bara låter rullen hänga från fatet inne i kylen. Den första slatten, ca en halv deciliter, häller jag bara bort då. Då kör jag med sytråd.