av jokkman » sön mar 20, 2016 10:34
Helt klart så är det enklare med krossade/hela kryddor men har ett recept som blir kanoners just med malda..... Sama sak ang ekspån, enklare hantera om det är flisor istället för sågspån.
Har funderat tidigare på ett vinfilter, det kanske är vägen att gå?
Oftast så gör jag mellan 0,7dl till max 5liter så det är inte stora mängder som skall silas.
Med dubbla kaffefilter så får man byta ca var 0.4liter, annars stockar dom igen.
Med krossade kryddor och mindre ekspån/sågspån blir det samma sak.
Funderar på en lösning som rymmer max 5liter, det ska räcka gott för mig.
Ska gå att lämna oövervakad och inte täppas igen.
Jag har även drycken stående efter silning en tag och kanterar den efter det som sista justering.
Helt klart så är det enklare med krossade/hela kryddor men har ett recept som blir kanoners just med malda..... Sama sak ang ekspån, enklare hantera om det är flisor istället för sågspån.
Har funderat tidigare på ett vinfilter, det kanske är vägen att gå?
Oftast så gör jag mellan 0,7dl till max 5liter så det är inte stora mängder som skall silas.
Med dubbla kaffefilter så får man byta ca var 0.4liter, annars stockar dom igen.
Med krossade kryddor och mindre ekspån/sågspån blir det samma sak.
Funderar på en lösning som rymmer max 5liter, det ska räcka gott för mig.
Ska gå att lämna oövervakad och inte täppas igen.
Jag har även drycken stående efter silning en tag och kanterar den efter det som sista justering.