Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Mölska/Braggot

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Mölska/Braggot

Re: Mölska/Braggot

av Flerpen » tor mar 03, 2016 22:06

Då tycker jag att du ska vidga dina vyer på forumet. Finns mycket intressant läsning.

Re: Mölska/Braggot

av ManneSil » tor mar 03, 2016 21:02

Jag vet inte hur jag ska gå till väga. Har nog inte ens saker till det :-D

Re: Mölska/Braggot

av Flerpen » tor mar 03, 2016 11:25

Gör wirre på det istället!

Re: Mölska/Braggot

av ManneSil » tor mar 03, 2016 8:20

Efter lite experimenterande så tror jag svaret är mjölksyrebakterier... Heter det så? För nu pratar vi inte lite vinsurt, vi pratar skarpt surt blandat med filmjölk. :)

Re: Mölska/Braggot

av Weinkeller » fre sep 04, 2015 22:13

Ehh? Klart det blir syrligt. Du tillför massa enkla sockerarter med honungen vilket ger dig en torr väl utjäst dryck. Du har ingen beska och dålig restsötma samt en del inslag från jästen. Testa att göra en liten lag på honung och söta direkt i glaset så blir det mer som tänkt kanske?

Re: Mölska/Braggot

av ManneSil » tor sep 03, 2015 7:32

Grymt, tack för svaret. Det är ju helt klart en tänkbar anledning då ju. :)

Re: Mölska/Braggot

av Shahivann » sön aug 23, 2015 14:50

I ett avsnitt av podcasten Basic Brewing video brygger de öl utan humle, och det blir surt. Jag vill minnas att de säger att torrjäst har bakterier i sig som måste motverkas av humlens antiseptiska egenskaper. Om detta med bakterier i torrjäst stämmer så gäller det ju rimligtvis bara öljäst, annars hade det blivit mycket surt vin ute i stugorna (det blir det kanske ändå, men inte pga jästen :wink: )
Givetvis vet jag inte om det är torrjästen som är boven i dramat i ditt fall, men det är en teori åtminstone.

Mölska/Braggot

av ManneSil » lör jul 18, 2015 13:08

Jag hade en påse med light maltextrakt och en burk med ljunghonung.
Så, jag kokade upp extraktet och sen i med honungen. Totalt gjorde jag 5liter.

500gr honung
500gr maltextrakt
sedan vatten och näring +Safeale s04

Jag vet inte vad som hände sedan, men det är SURT! Det finns en hint av öl, men det känns som surt vin.
Innan jag kolsyrejäste så smakade det ändå ganska okej, men efter att kolsyrejäsningen var färdig och den har lagrats i 1månad så är den väldigt sur och kolsyran är inte direkt märkbar.

Vad hände?

Upp