av ManneSil » lör jul 18, 2015 13:08
Jag hade en påse med light maltextrakt och en burk med ljunghonung.
Så, jag kokade upp extraktet och sen i med honungen. Totalt gjorde jag 5liter.
500gr honung
500gr maltextrakt
sedan vatten och näring +Safeale s04
Jag vet inte vad som hände sedan, men det är SURT! Det finns en hint av öl, men det känns som surt vin.
Innan jag kolsyrejäste så smakade det ändå ganska okej, men efter att kolsyrejäsningen var färdig och den har lagrats i 1månad så är den väldigt sur och kolsyran är inte direkt märkbar.
Vad hände?
Jag hade en påse med light maltextrakt och en burk med ljunghonung.
Så, jag kokade upp extraktet och sen i med honungen. Totalt gjorde jag 5liter.
500gr honung
500gr maltextrakt
sedan vatten och näring +Safeale s04
Jag vet inte vad som hände sedan, men det är SURT! Det finns en hint av öl, men det känns som surt vin.
Innan jag kolsyrejäste så smakade det ändå ganska okej, men efter att kolsyrejäsningen var färdig och den har lagrats i 1månad så är den väldigt sur och kolsyran är inte direkt märkbar.
Vad hände?