av sole_oggi » tis feb 09, 2016 21:35
Jag satte min första mäsk för ca 32 timmar sedan och den har fortfarande i börjat jäsa vad jag märker. Jag gjorde rent jäshinken med klorin innan jag sköljde ur den med vatten. Jag blandade sedan sockret (8kg) med varmt vatten så att det blandades ut och sedan fyllde jag hinken med kallvatten upp till 25 liter och tillsatte jästen (vin nature turbo 18%) samt blandade om. Jag är ganska säker på att temperaturen i vattnet var ca 20 grader då jag tillsatte jästen. Hinken har sedan dess stått i 20 grader.
Jag använder en 25L vinhink och har byggt en egen renare för lukten med hjälp av en 0,5L petflaska som jag har aktivt kol i samt en bomulls bit som stopp. Denna är fast satt på jäsröret som en förlängare (se bild).
Vad kan ha gått fel? Jag har bifogat bilden på vintunnan och renaren.
Tacksam för svar!!!
//sole_oggi
- Bilagor
-
- 12687809_10153337952006828_5220457267958046144_n.jpg (13 KiB) Visad 323 gånger
Jag satte min första mäsk för ca 32 timmar sedan och den har fortfarande i börjat jäsa vad jag märker. Jag gjorde rent jäshinken med klorin innan jag sköljde ur den med vatten. Jag blandade sedan sockret (8kg) med varmt vatten så att det blandades ut och sedan fyllde jag hinken med kallvatten upp till 25 liter och tillsatte jästen (vin nature turbo 18%) samt blandade om. Jag är ganska säker på att temperaturen i vattnet var ca 20 grader då jag tillsatte jästen. Hinken har sedan dess stått i 20 grader.
Jag använder en 25L vinhink och har byggt en egen renare för lukten med hjälp av en 0,5L petflaska som jag har aktivt kol i samt en bomulls bit som stopp. Denna är fast satt på jäsröret som en förlängare (se bild).
Vad kan ha gått fel? Jag har bifogat bilden på vintunnan och renaren.
Tacksam för svar!!!
//sole_oggi