av ottoagda » mån nov 09, 2015 16:08
För ett tag sedan fick jag tillfällighet att brygga tillsammans med en mycket mer meriterad bryggare än jag. Under tiden det kokade tog han då och då en slev och tog bort det översta skummet och typ maltresterna som kom upp. Jag frågade då varför han gjorde det, men han kunde inte riktigt svara varför, bara att det var så man gjorde.
Idag står jag själv med en väldoftande Kaffestout till kok,,, och skummar av, men frågan hänger fortfarande kvar... Varför "skummar man egentligen av"? Vad är effekten?
För ett tag sedan fick jag tillfällighet att brygga tillsammans med en mycket mer meriterad bryggare än jag. Under tiden det kokade tog han då och då en slev och tog bort det översta skummet och typ maltresterna som kom upp. Jag frågade då varför han gjorde det, men han kunde inte riktigt svara varför, bara att det var så man gjorde.
Idag står jag själv med en väldoftande Kaffestout till kok,,, och skummar av, men frågan hänger fortfarande kvar... Varför "skummar man egentligen av"? Vad är effekten?