Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Glögg som stått på jäsning i 10 månader ?

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Glögg som stått på jäsning i 10 månader ?

Re: Glögg som stått på jäsning i 10 månader ?

av n_micke » fre sep 30, 2016 8:44

Det där var nog inget bra tecken :p

Re: Glögg som stått på jäsning i 10 månader ?

av ranald » tis okt 20, 2015 15:54

Hur var den? :)

Re: Glögg som stått på jäsning i 10 månader ?

av Morelia viridis » sön okt 18, 2015 17:44

Härligt, då får det bli till att provsmaka ikväll med andra ord och se hur den är :)
Tack för era snabba svar!

//Kim

Re: Glögg som stått på jäsning i 10 månader ?

av ranald » sön okt 18, 2015 17:41

Flerpen har rätt, om den luktar ok och smakar ok är den ok. :)

Re: Glögg som stått på jäsning i 10 månader ?

av Morelia viridis » sön okt 18, 2015 16:59

Det stämmer att den fått vara ifred, utom när jag tappade ur första gången efter 6 veckor. Dock så har den stått utan vatten i jäsröret det sista då det dunstat bort.

//Kim

Re: Glögg som stått på jäsning i 10 månader ?

av Flerpen » sön okt 18, 2015 16:29

Har den stått i samma kärl utan att någon varit där och pillat så ska det inte vara någon fara.
Så länge det är fritt från mögel osv och inte luktar konstigt så är det lugnt.

Glögg som stått på jäsning i 10 månader ?

av Morelia viridis » sön okt 18, 2015 15:14

Tjenare!

För ett tag sedan tappade jag upp några liter glögg från förra året som jag helt glömt av. Det är GP:s dunderglögg fast med riktig jäst. Denna har alltså stått i jäshinken i rumstemp i ca 10 månader. Den luktade och såg bra ut, men finns det risk att det bildats något farlig under denna tid då den stått med alla ingredienser i så länge ?
Tänkte kolla med er innan jag ens smakar på den :lol:

//Kim

Upp