av Althorx » tor sep 24, 2015 18:33
Hejsan, har krossat och kokat i ordning ca 2 liter plommon"saft", löst 1,5kg honung i vatten och slängt ner det i min 5 liters damejeanne.
Såg förut att jag hade nån påse jäst i min låda med sådana saker, anyways så nu när jag skulle slänga ner jästen så såg jag att det var ju jässtopp jag har.......
Beställde en massa champagnejäst och starkvinsjäst från pgw i onsdags och är osäker på om det hinner komma tills imorgon.
Jag har en sådan där guldig påse med jäst från någon 7-dagars sats, men av min erfarenhet så smakar vinet skit av den jästen.
Men nu har jag som sagt övriga ingredienser i damejeanne'n och 50/50 chans att jag får hem jästen imorgon.
Hur ska jag göra? Chansa med fuljästen? Låta det stå tills imorgon och om jag inte får hem jästen då, använda fuljäst?
Tacksam för tips
Hejsan, har krossat och kokat i ordning ca 2 liter plommon"saft", löst 1,5kg honung i vatten och slängt ner det i min 5 liters damejeanne.
Såg förut att jag hade nån påse jäst i min låda med sådana saker, anyways så nu när jag skulle slänga ner jästen så såg jag att det var ju jässtopp jag har.......
Beställde en massa champagnejäst och starkvinsjäst från pgw i onsdags och är osäker på om det hinner komma tills imorgon.
Jag har en sådan där guldig påse med jäst från någon 7-dagars sats, men av min erfarenhet så smakar vinet skit av den jästen.
Men nu har jag som sagt övriga ingredienser i damejeanne'n och 50/50 chans att jag får hem jästen imorgon.
Hur ska jag göra? Chansa med fuljästen? Låta det stå tills imorgon och om jag inte får hem jästen då, använda fuljäst?
Tacksam för tips :-)