av Odqvist » tis jan 27, 2015 9:21
Rostat havregryn är ett måste.
Problemet jag har märkt är detsamma som att få till "kanelbullesmak". Mycket av smakerna vi förknippar kommer från en mycket viktig ingrediens, smöret.
Dock är det inte så attraktivt att ha smör i t.ex. öl eller snaps.
För en äppelpajsnaps hade jag börjat såhär:
-Rostat havregryn med strösocker i stekpanna. Få till mellanmörk karamell. Essenssätt detta.
-Lättrosta torkade äpplen i ugn, så de får lätt färg. Essenssätt detta.
-Essenssätt mindre mängd kanel.
-Stöt kardemummakärnor i mortel så de delas, men pulvrisera dem ej. Ugnsrosta dessa lätt. Essenssätt detta.
När du har avvägda essenser, börja blanda dessa och späd med ren sprit och lite äpplejuice. Söta med mörkt och ljust råsocker.
Detta hade jag prövat och vägt mig fram med och sett vart jag kommit.
Rostat havregryn är ett måste.
Problemet jag har märkt är detsamma som att få till "kanelbullesmak". Mycket av smakerna vi förknippar kommer från en mycket viktig ingrediens, smöret.
Dock är det inte så attraktivt att ha smör i t.ex. öl eller snaps.
För en äppelpajsnaps hade jag börjat såhär:
-Rostat havregryn med strösocker i stekpanna. Få till mellanmörk karamell. Essenssätt detta.
-Lättrosta torkade äpplen i ugn, så de får lätt färg. Essenssätt detta.
-Essenssätt mindre mängd kanel.
-Stöt kardemummakärnor i mortel så de delas, men pulvrisera dem ej. Ugnsrosta dessa lätt. Essenssätt detta.
När du har avvägda essenser, börja blanda dessa och späd med ren sprit och lite äpplejuice. Söta med mörkt och ljust råsocker.
Detta hade jag prövat och vägt mig fram med och sett vart jag kommit.