Ett par Rom recept, kan kanske gå att få till hyffsat med "blanksprit".... har dock inte provat.
Recepten är testade av mig och mina vänner och ingen har klagat ännu
Man kör produkten i micon, utan lock i glasburk tills den fått ca 50-55 grader med alla "kryddor iblandade"
(Testa före med vatten och ta tid, då vet du hur länge du ska "nuka")
- Ta ut glasburken, skruva på locket hårt
- vänta tills produkten återfått rumstemperatur, upprepa enligt receptet
Ekspån som jag använder:
http://allt-fraktfritt.se/ekspan-at-20-25l-vin.html
Övriga "kryddor" hittar du på Coop, Ica, Willys mm. Bra att hålla sig till samma märke/märken så att man kan upprepa receptet om man blir nöjd
(använder själv Santa Maria)
Om nu ni testar någon av recepten så skriv gärna era synpunkter och ev justeringar/förändringar ni har gjort, det är ju alltid roligt att "baka"
==========================================================================
Rom #1 (mera Captain Morgan hållet..., min favorit)
6-7 DL rom
1 stjärnanis (för mindre "lakritssmak", halv stjärnanis)
1 kanelstång
5 svartpepparkorn
1 tsk krossad nejlika
1 tsk krossad ingefära
2,5 cm vaniljstång, färsk
1 tsk ekspån, små spån som till vinmäsk
0,25 dl mörkt muskovadosocker
2 x i micron, utan lock
Låt svalna till rumstemepratur mellan gångerna med lock hårt åtdraget
Sila med durkslag
Sila 2-3 gånger genom 3st kaffefilter
Vill du ha mera färg, sätt i karameliserat vitt socker till du är nöjd
==========================================================================
Rom #2
6-7Dl rom
0,5 dl mörkt muskovadosocker
1 tsk ekspån, små spån som till vinmäsk
6 st svartpepparkorn
3 "blad" av en stjärnanis
1/4 del kanelstång
2 x i micron, utan lock
Låt svalna till rumstemepratur mellan gångerna med lock hårt åtdraget
Sila med durkslag
Vill du ha mera färg, sätt i karameliserat vitt socker till du är nöjd.
==========================================================================
ROM #3 (mycket enkel rom)
6dl rom
5cm vaniljstång, färsk
5g ekspån, små ekspån som till vinmäsk
2 x i micron, utan lock
Låt svalna till rumstemepratur mellan gångerna med lock hårt åtdraget
Sila genom durkslag
Vill du ha mera färg, sätt i karameliserat vitt socker till du är nöjd
==========================================================================
Ett par Rom recept, kan kanske gå att få till hyffsat med "blanksprit".... har dock inte provat.
Recepten är testade av mig och mina vänner och ingen har klagat ännu ;-)
Man kör produkten i micon, utan lock i glasburk tills den fått ca 50-55 grader med alla "kryddor iblandade"
(Testa före med vatten och ta tid, då vet du hur länge du ska "nuka")
- Ta ut glasburken, skruva på locket hårt
- vänta tills produkten återfått rumstemperatur, upprepa enligt receptet
Ekspån som jag använder: http://allt-fraktfritt.se/ekspan-at-20-25l-vin.html
Övriga "kryddor" hittar du på Coop, Ica, Willys mm. Bra att hålla sig till samma märke/märken så att man kan upprepa receptet om man blir nöjd
(använder själv Santa Maria)
Om nu ni testar någon av recepten så skriv gärna era synpunkter och ev justeringar/förändringar ni har gjort, det är ju alltid roligt att "baka" :-)
==========================================================================
Rom #1 (mera Captain Morgan hållet..., min favorit)
6-7 DL rom
1 stjärnanis (för mindre "lakritssmak", halv stjärnanis)
1 kanelstång
5 svartpepparkorn
1 tsk krossad nejlika
1 tsk krossad ingefära
2,5 cm vaniljstång, färsk
1 tsk ekspån, små spån som till vinmäsk
0,25 dl mörkt muskovadosocker
2 x i micron, utan lock
Låt svalna till rumstemepratur mellan gångerna med lock hårt åtdraget
Sila med durkslag
Sila 2-3 gånger genom 3st kaffefilter
Vill du ha mera färg, sätt i karameliserat vitt socker till du är nöjd
==========================================================================
Rom #2
6-7Dl rom
0,5 dl mörkt muskovadosocker
1 tsk ekspån, små spån som till vinmäsk
6 st svartpepparkorn
3 "blad" av en stjärnanis
1/4 del kanelstång
2 x i micron, utan lock
Låt svalna till rumstemepratur mellan gångerna med lock hårt åtdraget
Sila med durkslag
Vill du ha mera färg, sätt i karameliserat vitt socker till du är nöjd.
==========================================================================
ROM #3 (mycket enkel rom)
6dl rom
5cm vaniljstång, färsk
5g ekspån, små ekspån som till vinmäsk
2 x i micron, utan lock
Låt svalna till rumstemepratur mellan gångerna med lock hårt åtdraget
Sila genom durkslag
Vill du ha mera färg, sätt i karameliserat vitt socker till du är nöjd
==========================================================================